Μνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών

Με την υπογραφή Μνημονίου επισφράγισαν τη συνεργασία τους το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (δια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας) και ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.

Το Μνημόνιο, που υπεγράφη από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητή κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών κ. Παράσχου Παναγιώτη αποβλέπει στην επίτευξη σκοπών κοινού ενδιαφέροντος και οφέλους στα πεδία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της αειφόρου ανάπτυξης.

Η συνεργασία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων για την αποτελεσματική προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των νέων και των παιδιών σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες για την επίτευξη των στόχων περιλαμβάνουν την από κοινού διοργάνωση προγραμμάτων διά βίου μάθησης (εκπαιδευτικά σεμινάρια, εκθέσεις, θερινά σχολεία, κ.ά.) και επιστημονικών εκδηλώσεων (διαλέξεις, ημερίδες, συνέδρια, κ.ά.). Παράλληλα, οι δύο φορείς αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής, επιστημονικής και ερευνητικής συνεργασίας μέσα από την από κοινού συμμετοχή σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη