Νέα διάκριση για το Παιδικό Τμήμα Ζωγραφικής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας με διδάσκουσα την εικαστικό Δήμητρα Ξενάκη

Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός ζωγραφικής  «Από τα Παιδιά και τους Νέους για το Τόκιο 2020 με Αριστεία, Σεβασμό και Φιλία» που διοργανώθηκε από την Παιδική Πινακοθήκη της Ελλάδας, έληξε μόλις χθες φέρνοντας μία ακόμη διάκριση  στο Παιδικό Τμήμα του Εικαστικού Εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας . Η μαθήτρια της Α’ δημοτικού Ερμιόνη-Γαβριέλα Παπούλια, που παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής στο τμήμα με διδάσκουσα την διακεκριμένη εικαστικό, Δήμητρα Ξενάκη, απέσπασε βραβείο για την συμμετοχή της στον διαγωνισμό, καθώς το έργο της διακρίθηκε μέσα στα 10 καλύτερα, ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες συμμετοχές. Το έργο ξεχώρισε ως προς την έκφραση, την αρμονία του χρώματος και την ισορροπία της σύνθεσης, γοητεύοντας τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Η εκδήλωση βράβευσης των διακριθέντων καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθεί στην Έδρα της Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα, όπου θα γίνει και η έκθεση με τα διακριθέντα έργα, εν ευθέτω χρόνω.

Ήταν μια ακόμη σημαντική διάκριση, μετά τα δύο χρυσά μετάλλια που απέσπασαν το 2019 οι μαθητές του τμήματος, Πέτρος Τασόπουλος και Αντώνης Καραβασίλογλου, στην 1η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΑΕ του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου .

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά τα εμπόδια και τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοΐού, τόσο σε Ελληνικό, όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο, το Τμήμα Ζωγραφικής της Λέσχης Πολιτισμού,  με διδάσκουσα την Δήμητρα Ξενάκη, συνέχισε τη μετάδοση  της γνώσης, δίνοντας το μήνυμα ότι η Τέχνη  αλλά και η Δημιουργία οφείλουν να παραμένουν πιο ζωντανές από ποτέ… Αυτή η προσπάθεια επισφραγίζεται και με την συμμετοχή του Τμήματος στην Biennale του Αιγαίου, έναν Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, που διοργανώνεται επίσης από την Πινακοθήκη Παιδικής Ζωγραφικής με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου. Η Biannale θα διοργανωθεί και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021.

 

Από το Δ.Σ της Λ.Π.Φ