Οι εργαζόμενοι των Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας στο πλευρό των συναδέλφων τους στο Προσήλιο Κοζάνης

Το σωματείο εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας, που εργάζονται στην εταιρεία Μ.Ε.ΤΕ. στο ορυχείο του Προσηλίου Κοζάνης μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για απολύσεις προσωπικού. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αβεβαιότητα που νιώθουν καθώς και εμείς πολλές φορές έχουμε βιώσει αυτή την κατάσταση έχοντας δώσει τον δικό μας αγώνα (συνήθως χωρίς την στήριξη της πολιτείας) για την διατήρηση των θέσεων εργασίας μας.

Οι αποφάσεις για την βίαιη απολιγνιτοποίηση της περιοχής τα επόμενα χρόνια έχουν ήδη καταστροφικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της λιγνιτικής παραγωγής αγωνιούμε για το μέλλον μας.

Οφείλουμε, ωστόσο, να συγχαρούμε την περιφερειακή αρχή για την πρωτοβουλία της σύσκεψης στο Υπουργείο Ενέργειας προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση για την συνέχιση των εργασιών στο κοίτασμα του ορυχείου Προσηλίου και την παραμονή των συναδέλφων μας στις εργασίες τους.

Η Πολιτεία οφείλει, όμως, να βρει λύσεις και για εμάς τους περίπου 700 άμεσα και πολλούς περισσότερους έμμεσα εργαζόμενους στα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας, που με την απειλή της πλήρους απολιγνιτοποίησης αισθανόμαστε ανασφάλεια και αγωνία για το μέλλον μας.

Αναμένουμε από την  περιφερειακή αρχή τις δικές της πρωτοβουλίες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο                                                         Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                     ΜΠΟΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ