Οι Πρέσπες στην Αθήνα!

Σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση του Δήμου Πρεσπών, που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Κοραή στην Αθήνα, παρουσιάστηκαν τα τοπικά προϊόντα, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και οι πολιτισμικές αξίες των Πρεσπών. Το σύνολο των παραπάνω χαρακτηριστικών συνθέτουν το τουριστικό προϊόν ενός ιδιαίτερου τόπου, που μας καλεί να τον γνωρίσουμε!

Τα χάλκινα της φημισμένης Μπάντας της Φλώρινας έδωσαν τον τόνο της εκδήλωσης και οι χορευτές του πολιτιστικού συλλόγου «Λυγκηστές» μετέδωσαν το κέφι, ενώ η ζεστή φασολάδα και οι γίγαντες φούρνου ήταν οι καλύτεροι πρεσβευτές των τοπικών προϊόντων των Πρεσπών.

Στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Πρεσπών, κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, είχε τη χαρά να καλωσορίσει την Βουλεύτρια Φλώρινας κ. Πέτη Πέρκα, τον πρώην Υπουργό και καλλιτεχνικό Διευθυντή του Οργανισμού Πρεσπών κ. Γιώργο Λιάνη, τον Βουλευτή και πρώην Υπουργό κ. Δημήτρη Βίτσα, πολλούς Φλωρινιώτες που ζουν στην Αθήνα και βέβαια, τους κατοίκους της πρωτεύουσας που προσήλθαν στην εκδήλωση του Δήμου Πρεσπών.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διασυνοριακού έργου HOLYWATER που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg, με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Πρεσπών και εταίρους τον Δήμο Resen, το Μουσείο Bitola, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών.