Οι Πρέσπες στο Βαφοπούλειο

ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Σε μια ζεστή και συγκινητική βραδιά, εξελίχθηκε η παρουσίαση των Πρεσπών στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στις 27-06-2012, που έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σελίδες Ιστορίας», για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση συντονίστηκε από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πρεσπών και περιλάμβανε καλλιτεχνικές δράσεις, παρουσιάσεις προϊόντων και ομιλίες φίλων των Πρεσπών.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση, κάποιοι είχαν σχέση με τις Πρέσπες και κάποιοι όχι, όλοι όμως έφυγαν με θετικές εντυπώσεις από τη βραδιά και τη σκέψη τους στις Πρέσπες.

Οι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν όλοι φίλοι των Πρεσπών και μίλησαν ο καθένας για τη σχέση του με την περιοχή. Οι εκθέσεις συγκέντρωσαν πολλούς θεατές, οι οποίοι μοιράστηκαν με τους καλλιτέχνες εικόνες κι εμπειρίες από τις Πρέσπες, ενώ Πρεσπιώτες από τη Θεσσαλονίκη, συγκινήθηκαν ιδιαίτερα με τις παλιές φωτογραφίες του Πισοδερίου. Οι τοπικές γεύσεις, υπογράμμισαν τη βραδιά, ενώ τα παιδιά που βρέθηκαν εκεί, απασχολήθηκαν δημιουργικά στο καλλιτεχνικό εργαστήρι με τους εθελοντές του ΠΤΠ.

Αναμφισβήτητα, η ομορφότερη στιγμή της βραδιάς, ήταν η παρουσίαση των «μικρών μουσικών της Πρέσπας», που γέμισε το θέατρο του Βαφοπούλειου με κόσμο και συναισθήματα και έκλεισε με ζεστά χειροκροτήματα και τα χαμόγελα των παιδιών, που πρώτη φορά έπαιξαν σε πολυπληθές κοινό.

Η εκδήλωση ήταν το αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών ανθρώπων, από διαφορετικούς χώρους, που τους ενώνουν οι Πρέσπες κι έδειξε πως, η καλή συνεργασία πάντα αποδίδει.

Ο Δήμος Πρεσπών και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης ευχαριστούν θερμά τη διοίκηση και το προσωπικό του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θεσσαλονίκης για την άψογη συνεργασία και τη ζεστή φιλοξενία, καθώς και:

o   τους  κ.κ. Αλέξη Αλεξίου (νομικό), Γιώτα Μυρτσιώτη (δημοσιογράφο), Πάνο Θεοδωρίδη (αρχιτέκτονα), Wolfgang Hoelscher – Obermeier (Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσ/νίκη), Γιώργο Λογοθέτη (πανεπιστημιακό δάσκαλο, σκηνοθέτη, τ. δήμαρχο Απολλωνίων Λευκάδας) και Γιάννη Μπουτάρη (δήμαρχο Θεσ/νίκης) που μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τις Πρέσπες,

o   το Δασικό Συνεταιρισμό Πισοδερίου και ιδιαίτερα την κα Αθηνά Γαρδάνη που οργάνωσε την έκθεση φωτογραφίας από το Πισοδέρι, και τους ζωγράφους Παναγιώτη Στεργίου, Δημήτρη Νούλη, Ιορδάνα Παρασκευοπούλου και Νίκο Τσίλη,

o   το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών και τους εθελοντές του  Anna από την Πολωνία, Charlotte (Γαλλία), Kubra (Τουρκία), Matteo (Ιταλία) και Rosa (Ισπανία) για τη συμμετοχή τους, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό “Ο Πελεκάνος” για τη διάθεση τοπικών προϊόντων, τον κ. Χρήστο Μπόσκο (“Οινοποιείο Βεγορίτις”) για τη διάθεση γευστικότατων οίνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγίου Γερμανού, το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών, τον κ. Στράτο Βασιλόπουλο (ξενοδοχείο Prespa Wellness Resort), τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλέξανδρο Τράσια για τη συμβολή τους στη διοργάνωση, το “Παντοπωλείο της Βασούλας” και τις κυρίες Μαρία Δαούλα, Πηνελόπη Σαμψωνίδου και Αντιγόνη Παπαδοπούλου για τα εδέσματα που ετοίμασαν.

Τέλος θερμές ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια αξίζουν η καθηγήτρια μουσικής κα Σόνια Χαραλαμπίδου και οι μικροί μουσικοί της Πρέσπας Σοφία Γιάγκου, Ιωάννα Καζόγλου, Αριστέα Παρασκευοπούλου και Γεωργία Σαμψωνίδου, για τη συναυλία που έφερε χαμόγελα στους παρευρισκόμενους και υπερηφάνεια στους Πρεσπιώτες.

 

Λαιμός, 2 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ