Ολοκλήρωση του τρίτου κύκλου της ομάδας δημιουργικής γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

Η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας ρίχνει αυλαία στην τρίτη σεζόν λειτουργίας της. Σε αυτά τα τρία χρόνια, η ομάδα συγκέντρωσε μέλη, φίλους και υποστηρικτές από την Ελλάδα και τον κόσμο. Μέλη της συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε λογοτεχνικά φεστιβάλ και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Οι γραφές μας ταξίδεψαν και συναντήθηκαν με τις γραφές ανθρώπων από εφάμιλλες ομάδες της Ελλάδας. Συναντήσαμε καλεσμένους καλλιτέχνες από κάθε μορφή τέχνης. Οι συζητήσεις μαζί τους ώθησαν σε νέους προβληματισμούς και αναζητήσεις.

Επιτομή της τριετούς λειτουργίας μας ήταν η έκδοση της συλλογής πεζογραφίας και ποίησης με τίτλο «Φλωρινανθοί», με την πολύτιμη συνδρομή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα». Το βιβλίο, συνεχίζει να ταξιδεύει στην έντυπη και ψηφιακή μορφή του και στη διαδρομή συναντά νέους συνδημιουργούς και αναγνώστες, κάνοντας τη δυναμική της ομάδας ακόμα μεγαλύτερη. Το όνομα της Φλώρινας συνεχίζει να ακούγεται, παντού, μέσα από αυτό που η πόλη ξέρει να κάνει καλά. Να παράγει τέχνη.

Η φετινή σεζόν ήταν η πιο περίεργη από όλες. Κλεισμένοι στα σπίτια, μπροστά σε μια οθόνη, «φτωχοί σε αισθήσεις και αγγίγματα». Ωστόσο, μείναμε δημιουργικοί. Οι συναντήσεις μέσω τηλεδιασκέψεων άνοιξαν να σύνορα της ομάδας και εντάξαμε συνδημιουργούς και από άλλες πόλεις.

Ως επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας, νιώθω την ανάγκη αρχικά να ευχαριστήσω τα μέλη και το Δ.Σ. της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, που σε συνεργασία, πριν τρία χρόνια ιδρύσαμε αυτήν τη νέα ομάδα. Έπειτα, να ευχαριστήσω τους φίλους μας, που με τα όμορφα λόγια τους μας έδωσαν ενέργεια για να συνεχίσουμε. Επίσης, τη ΔΚΒΦ «Βασιλικής Πιτόσκα», που με την έκδοση των «Φλωρινανθών» χάρισε στην ομάδα την παρουσία στο διηνεκές. Κυρίως, όμως, θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που παρέα δημιουργήσαμε όμορφες αφηγήσεις. Δίχως τους, τίποτα από όλα όσα αναγράφονται παραπάνω, δεν θα είχε συμβεί.

 

Ο υπεύθυνος της ομάδας Δ.Γ. της Λ.Π.Φ.

Στέλιος Λιθοξοΐδης