Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της πολιτιστικής ανταλλαγής των Ωδείων Φλώρινας και  Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

Με την καλλιτεχνική εκδήλωση με τίτλο «Τραγουδώντας για τις αλησμόνητες πατρίδες» ολοκληρώθηκε στη Φλώρινα το διήμερο συνεργασίας του Ωδείου Φλώρινας με το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Το βράδυ της Κυριακής, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, το μουσικό σύνολο των καθηγητών του Ωδείου Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας παρουσίασε τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας, ενώ συμμετείχε και το χορευτικό σχήμα τού Συλλόγου Κιουταχειωτών – Μικρασιατών Φλώρινας.

Μία ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο, παρουσιάστηκε στη Νάουσα η επιτυχημένη συναυλία «Ο Θεοδωράκης των ποιητών» που πρωτοπαρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπα σε συνεργασία με την Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας, αποσπώντας θερμή υποδοχή από το κοινό.