Ο Ανδρέας Στοϊμενίδης πρόεδρος της ομάδας εργασίας “vision Zero” στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο πρόεδρος του Σ.Τ.Υ.Ε. (παράρτημα Φλώρινας) Μητσκόπουλος Παύλος εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του Ανδρέα Στοϊμενίδη και θα είμαστε πάντα στο πλευρό του.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προωθεί την προσέγγιση «Όραμα Μηδέν» για την εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών. Για τον σκοπό αυτό σύστησε ειδική τριμερή Ομάδα Εργασίας (‘Vision Zero’ Working Party) με αντικείμενο την συγκρότηση ενός πλαισίου πολιτικών και ανάπτυξης στοχευμένων δράσεων και εργαλείων ενημέρωσης για αύξηση της ευαισθητοποίησης στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Οι συνάδελφοι μου από τα Συνδικάτα, τους Εργοδοτικούς Φορείς και τις Κυβερνήσεις, μου ανέθεσαν ομόφωνα τον ρόλο του Προέδρου της Ομάδας αυτής. Τους ευχαριστώ θερμά για την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη. Ισχυρή πεποίθησή μας είναι ότι μπορούμε να κάνουμε άλλο ένα βήμα μπροστά στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας στην Ευρώπη και ίσως αυτή την φορά συμπαρασύρουμε και την πατρίδα μας. Η θέση είναι άμισθη.

Ο Ανδρέας Στοϊμενίδης είναι Διδάκτωρ Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Προστασία Περιβάλλοντος- Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Είναι μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Γραμματέας Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία της Συνομοσπονδίας, Εθνικός Αντιπρόσωπος στα θέματα ΥΑΕ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος. Πολιτικά έχει δραστηριοποιηθεί σε επίπεδο Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου και Κεντρικής Επιτροπής στον χώρο του Κινήματος Αλλαγής.