Ο Λέκκας, η Πάολα και η Φερεντίνου στο αφιέρωμα «95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» (φωτογραφίες & βίντεο)

Μια μοναδική συναυλία – αφιέρωμα με τίτλο «95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 23 Αυγούστου, στο Νέο Πάρκο Φλώρινας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2019».

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και γέμισε ασφυκτικά τον χώρο για να απολαύσει την ξεχωριστή μουσική βραδιά με τραγουδιστές τον Βασίλη Λέκκα, την Πάολα και τη Φλωρινιώτισσα Έλενα Φερεντίνου, υπό τους ήχους της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».

Τον κόσμο καλωσόρισε ο Αλέξης Κωστάλας ενώ κάλεσε για χαιρετισμό την Αντιδήμαρχο Όλγα Μούσιου – Μυλωνά, τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, τον Βουλευτή Ν.Δ. της Π.Ε. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη, τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας Πέτη Πέρκα, και τέλος τον καλλιτεχνικό διευθυντή των «Πρεσπών» Γιώργο Λιάνη ο οποίος εμφανίστηκε συνοδεύοντας την κόρη του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, Μαργαρίτα. Η Μαργαρίτα με τη σειρά της απηύθυνε τους θερμούς χαιρετισμούς του πατέρα της ενώ τόνισε ότι περιμένει με αγωνία την εξέλιξη της συναυλίας.

Ο κ. Λιάνης μίλησε για τα «30 χρόνια Πρέσπες» ενώ για την επιλογή των τραγουδιστών στην εκδήλωση είπε ότι ήταν απόφαση του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον πολιτικό και όχι κομματικό χαρακτήρα του φεστιβάλ αλλά και στα μεγάλα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν διαχρονικά.

Έκλεισε με τα λόγια της Μελίνας «τα σύνορα δεν είναι ποινή, είναι τιμή» και του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα δεν τελειώνει στις Πρέσπες, η Ελλάδα αρχίζει από τις Πρέσπες».

Η βραδιά συνεχίστηκε με την ερμηνεία τραγουδιών από τους καλλιτέχνες που «μάγεψαν» το κοινό.