Ο “Μανόλο Κάπα” φιλοτέχνησε τη βιβλιοθήκη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα

Ο τελειόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Τ.Ε.Ε.Τ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, “Μανόλο Κάπα” φιλοτέχνησε το χώρο της βιβλιοθήκης του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct  Δυτικής Μακεδονίας που βρίσκεται στην Φλώρινα, με ένα έργο τέχνης μοναδικής ομορφιάς.

Ο καλλιτέχνης, με λίγα λόγια, περιγράφει το έργο του:

“Το φεγγάρι πλέον κυριαρχούσε στον ουρανό, δίνοντας την αφορμή για να εμφανιστεί η νύχτα. Εκείνος την έψαχνε. Τα έντονα αρώματα των νυχτολούλουδων, του φανέρωναν το δρόμο δίχως να βλέπει. Έμοιαζε σαν να αιωρείται από τις σκέψεις του. Ήταν ο εραστής και αυτή η νύχτα.” Μανόλο Κάπα

Όπως αναφέρει ο εικαστικός και αναπληρωτής καθηγητής του Τ.Ε.Ε.Τ. κύριος Κοντοσφύρης Χ. “Συχνά ένα εργολαβικό ανεπάγωγο κτίριο που διατέθηκε για τη λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών είναι φτωχό και ανάρμοστο στις λειτουργικές και εξωραϊστικές λειτουργίες του. Η αρχιτεκτονική εικαστική ανάδυση έργων τέχνης σε κλειστά περιβάλλοντα δόμησης αναπλάθει και εξουδετερώνει το αστήρικτο βλέμμα των πολιτών. Η συνεργασία αυτή, μεταξύ του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και του 3ικαστικού 3ργαστηρίου ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Τ.Ε.Ε.Τ.) θα προσπαθήσει να βοηθήσει όσους εργάζονται ή επισκέπτονται το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης να ευκολύνονται στην αναμονή, την εργασία και την κοινωνικοποίηση. Η δημιουργία διενεργειών σε ένα ανοιχτό αμεσολάβητο μουσείο χρήσης στην καθημερινή ζωή, προϋποθέτει μια προσφορά χωρίς έλεγχο και περιορισμό εικαστικών πρακτικών που προτείνονται στην κρίση, την αρέσκεια αλλά και τη δυσαρέσκεια όλων”.

Εμείς, οι Ενεργοί Νέοι Φλώρινας, ευχαριστούμε θερμά τον Μανόλο Κάπα για τη σημαντική ανιδιοτελή, εθελοντική, καλλιτεχνική προσφορά του και τον κύριο Κοντοσφύρη Χ. που αγωνίζεται σθεναρά για τη σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα προς όφελος όλων μας.