Ο ΟΕΝΕΦ στο “Just Transition Platform Meeting”

Η DG REGIO και η DG ENERGY, διοργανώνουν την εκδήλωση με τίτλο: “Just Transition Platform Meeting” στις 10–12 Μαΐου 2022. Η εν λόγω συνάντηση θα διευκολύνει και θα προωθήσει την ανταλλαγή και αλληλεπίδραση μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών στην προσπάθεια προς μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη.

Η τριήμερη συνάντηση θα αποτελέσει ένα φόρουμ για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικά με τη διαδικασία δίκαιης μετάβασης για ενδιαφερόμενους φορείς, από εθνικές, τοπικές και περιφερειακές αρχές, από επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ακαδημαϊκούς, κοινωνικούς εταίρους αλλά και από εκπροσώπους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανάμεσά τους οι Επίτροποι Elisa Ferreira, Kadri Simson και Nicolas Schmit.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση με τίτλο “The role of just transition in times of crisis” θα συμμετέχει ο Δρ. Κώστας Φιλιππίδης, Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας – φορέα Υποδοχής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος θα παρέμβει τονίζοντας την σημασία της συμμετοχής των νέων κατά τη διαδικασία της μετάβασης.

Για να κάνετε την εγγραφή σας και να παρακολουθήσετε την εκδήλωση: https://app.swapcard.com/event/just-transition-platform-meeting-coal-regions-in-transition-virtual-week-and-carbon-intensive-regions-seminars

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα: – Regional Policy – European Commission (europa.eu)