Ο Πέτρος Κωσταράς στην ομάδα Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

Η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας συνάντησε ψηφιακά τον συγγραφέα και μεταφραστή Πέτρο Κωσταρά. Τα μέλη της ομάδας συζήτησαν μαζί του για την τέχνη της συγγραφής, τη διαδικασία της μετάφρασης και για το έργο του. Έπειτα, ο Πέτρος Κωσταράς άκουσε τα κείμενα των μελών της ομάδας, δίνοντας πολύτιμη ανατροφοδότηση. Η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας ευχαριστεί τον Πέτρο Κωσταρά για την τιμή και τη χαρά της συνάντησης και του εύχεται πολλές δημιουργίες για το μέλλον. Ο Πέτρος Κωσταράς επίρρωσε με την ενέργειά του τη δυναμική της ομάδας.

Πληροφορίες για τον συγγραφέα

Ο Πέτρος Κωσταράς είναι Έλληνας συγγραφέας και μεταφραστής γερμανικής λογοτεχνίας.  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία και από το 2000 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης, Πανεπιστημίου Κρήτης και της γερμανικής φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις ελληνογερμανικές σχέσεις στη λογοτεχνία στο ΕΚΠΑ.

Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και συγκεκριμένα από το δημοτικό. Όντας ανήσυχο πνεύμα, καθόταν ατέλειωτες ώρες γράφοντας πολλές ιστορίες. Το 2018 εκδίδεται το πρώτο του μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Οσελότος με τίτλο «Πέτρος και Κάσσυ». Ένα βιβλίο με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία. Το 2019 ακολουθεί το γερμανικό κλασικό έργο «Ο Καρυοθραύστης» του Ε.Τ.Α. Χοφμαν, σε μετάφραση δική του, από τις εκδόσεις Μωραΐτη, ενώ το 2020 ξεκινάει μία νέα συνεργασία με τις εκδόσεις Υδροπλάνο, κυκλοφορώντας το δεύτερο μυθιστόρημά του με τίτλο «La cuna – Σκοτεινό σημείο», μία ιστορία μυστηρίου, θίγοντας παράλληλα πολλά κοινωνικά προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Ένα χρόνο αργότερα, το 2021, κυκλοφορεί το γερμανικό κλασικό έργο «Έφη Μπριστ», του Τέοντορ Φοντάνε, σε μετάφραση δική του.

Τα όνειρά του πολλά και οι πηγές έμπνευσής του ατέλειωτες, ενώ το ανήσυχο πνεύμα και το ενθουσιώδες παιδί που κρύβει μέσα του, τον κάνουν να μην σταματά ποτέ να σκέφτεται, να αισθάνεται και να δημιουργεί.

Από το Δ.Σ της Λ.Π.Φ