Ο χορός του συλλόγου «προφήτης Ηλίας» Α. Καλλινίκης

 Ο χορός του συλλόγου «προφήτης Ηλίας» Α. Καλλινίκης

Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του συλλόγου «προφήτης Ηλίας» της Α. Καλλινίκης,  την ημέρα των Χριστουγέννων.

Πρωταγωνιστές στο χορό αυτό ήταν οι νέοι  άνθρωποι, η νεολαία του χωριού, που ανέλαβαν την οργάνωση της εκδήλωσης, όπως είπε και η πρόεδρος του συλλόγου κα Αγνή Τσαντέφσκη.

Ήταν σχεδόν όλοι εκεί, χωριανοί και φίλοι να περάσουν λίγες ώρες μαζί και χαρούμενα. Ήταν όλα απλά κι ευχάριστα, θα έλεγα σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα.

Αυτός βέβαια που κέρδισε τις εντυπώσεις είναι ο νεαρός παπάς του χωριού, που δεν φρόντισα ούτε το όνομα του να μάθω κι ας με συγχωρέσει. Ο ενωτικός κρίκος του χωριού και των ανθρώπων

του. Πρώτος στο λόγο του θεού αλλά και κοντά στους πολίτες, παντού, στις χαρές, τις λύπες, μαζί τους στη δύσκολη καθημερινότητα τους να τους δίνει κουράγιο και δύναμη.

Είναι ο παπάς που ενώνει το χωριό, αυτός που δεν ξεχνά το λόγο του Θεού αλλά και του ανθρώπου μέσα στην αποστολή του, το ποίμνιο του. Κι ο παπάς της Καλλινίκης    κέρδισε τη νεολαία με τη στάση του και τη συμπεριφορά του. Είναι ένας απ’ αυτούς. Κι όσες φορές έσυρε το χορό σηκώθηκε όλη η νεολαία αγόρια και κορίτσια να χορέψουν μαζί του για να τον τιμήσουν. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Χριστός το πρώτο του θαύμα το έκανε σε χαρές ανθρώπων, σε γάμο στην πόλη Κανά. Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Αυτής της πάστας ιερωμένοι του καθημερινού αγώνα και των δυσκολιών της κοινωνίας, μπορούν ευκολότερα και καλύτερα να προσεγγίσουν τους νέους ανθρώπους με τα πολλά προβλήματα   και με την ανεργία να τους στέλνει στο εξωτερικό για να ζήσουν. Το παράδειγμα το έχουμε στην Καλλινίκη.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης