Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες στην εμποροπανήγυρη Αμυνταίου (φώτο και βίντεο)

Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες στην εμποροπανήγυρη Αμυνταίου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια χρονιά, από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου, η εμποροπανήγυρη της πόλης του Αμυνταίου, ένας πολιτιστικός και οικονομικός θεσμός με πανελλήνια εμβέλεια και κύρος που, με σύμμαχο τον καιρό, προσέλκυσε φέτος πάνω από 120.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και τη γειτονική FYROM.

Όλα τα είχε φέτος η εμποροπανήγυρη! Εκθέτες από όλα τα διαμερίσματα της χώρας και τοπικά καταστήματα εξέθεσαν τα προϊόντα τους σε τιμές κάτω του κόστους, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ψωνίσουν από μια τεράστια ποικιλία προϊόντων, όπως είδη ένδυσης και υπόδησης, παιδικά παιχνίδια, χαλιά κ.α.

Δεν έλειψαν και τα σκέπαστρα με τα τραπεζοκαθίσματα, οι σχάρες με τα ψητά και οι πάγκοι με τις γλυκές λιχουδιές, ενώ λειτούργησε λούνα παρκ με μπαλαρίνα, συγκρουόμενα τραινάκια και πολλά άλλα διασκεδαστικά παιχνίδια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του πανηγυριού μικροί και μεγάλοι έκαναν τα ψώνια τους και διασκέδασαν, με αποκορύφωμα την ημέρα της Κυριακής που εκτιμάται ότι παραβρέθηκαν οι περισσότεροι επισκέπτες.

Οι διοργανωτές κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να διευκολύνουν και να εξυπηρετήσουν εμπόρους, αγοραστικό κοινό και επισκέπτες που, κατά γενική ομολογία, έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Ο κ. Αποστόλης Θεοδώρου, Αντιδήμαρχος, δήλωσε τα εξής:

«Σας καλωσορίζουμε όλους στη μοναδική, χωρίς εγωισμούς, εμποροπανήγυρη του Αμυνταίου, τη μεγαλύτερη της Δ. Μακεδονίας και, για μένα προσωπικά, μία από τις πέντε μεγαλύτερες της Ελλάδας. Είναι ένας θεσμός που γίνεται πάρα πολλά χρόνια, άρχισε ως ζωοπάζαρο και, από το 1956, με βασιλικό διάταγμα, γίνεται στην πόλη του Αμυνταίου ως εμποροπανήγυρη. Έχει πάρα πολύ κόσμο, ο καιρός ευτυχώς και δόξα τω Θεώ είναι σύμμαχός μας, ο κόσμος απολαμβάνει, εξυπηρετείται, έχουμε πάρα πολλούς εκθέτες από όλη την Ελλάδα, ακόμα κι από την Κρήτη και πιστεύω ότι η φετινή χρονιά θα αφήσει εποχή. Έχουμε κόσμο και από τις γύρω περιοχές της Δ. Μακεδονίας, ακόμα κι από τη FYROM. Θεωρώ ότι του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερο γιατί βλέπουμε τις αδυναμίες μας, προσπαθούμε να τις διορθώσουμε και θα είμαστε έτοιμοι, σε μία πολύ πιο μεγάλη εκδήλωση. Ο κόσμος μπορεί να ψωνίσει ό,τι θέλει, έχει τα πάντα, έχουμε και πάρα πολύ καλά μαγαζιά του εμπορικού κόσμου του Αμυνταίου, τους μόνιμους Αμυντιώτες που έχουν και αυτοί μοναδικά προϊόντα και πάρα πολύ καλές τιμές. Φέτος επαναλαμβάνω ότι έχουμε πάρα πολύ κόσμο, ορδές, γίνεται το αδιαχώρητο. Θεωρώ ότι όλο το διάστημα αυτό, με κάποια στατιστικά στοιχεία, ο κόσμος θα ξεπεράσει τις 120.000»!