Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Διάθεση υλικού ατομικής προστασίας στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Παραδόθηκαν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης 85 προστατευτικές μάσκες τύπου Prusa που εκτυπώθηκαν στους 3D εκτυπωτές των εργαστηρίων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Οι μάσκες αυτές προστίθενται σε εκείνες που έχουν ήδη διατεθεί από το Πανεπιστήμιο στο νοσοκομείο της Κοζάνης καθώς και σε όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας (Πτολεμαΐδας, Καστοριάς, Γρεβενών, ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας- Αμυνταίου). Ήταν μία από τις χρονικά εστιασμένες πρωτοβουλίες του Πανεπιστημίου προκειμένου να συμβάλλει σε κάλυψη αναγκών των νοσοκομείων στο κρίσιμο διάστημα 4-5 εβδομάδων που υπήρχε μεγάλη ανάγκη, έλλειψη στην αγορά και η μεγαλύτερη αβεβαιότητα της επόμενης μέρας.

Σήμερα, σε συνέχεια της επιτυχημένης ομολογουμένως, κάτω από τις δεδομένες  συνθήκες, πορείας της εκπαιδευτικού έργου  με την από απόσταση διδασκαλία, το Πανεπιστήμιο σχεδιάζει τα του οίκου του, με βάση την επίσημη εκδοχή για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, ενόψει και των εξετάσεων περιόδου Ιουνίου, και παράλληλα δράσεις και ενέργειες στη βάση της ήδη αποκτηθείσας εμπειρίας στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.