Παρουσίαση της Ιστοσελίδας και της ψηφιακής βιβλιοθήκης της ΕΜΑΕΦ

Σε ζωντανή παρουσίαση της ιστοσελίδας αλλά και της ψηφιακής βιβλιοθήκης της προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 27 Αυγούστου, η Ομάδα διαχείρισης ιστότοπου της Εταιρείας Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας με επικεφαλής και υπεύθυνο τον κ. Δημήτριο Σολάκη και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, τον κ. Λαβασίδη Λάζαρο, την κ.  Ζήση Μαρία και την κ. Κουρεμένου Ρένα, παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Νικόλαο Ταμουτσέλη και κ. Γεωργία Κηπουροπούλου.

Η κ. Κουρεμένου μιλώντας για τον ιστότοπο της εταιρείας Μελετών τόνισε ότι είναι προσβάσιμος στους πολίτες της Φλώρινας, και όχι μόνο, είναι χωρισμένος σε τομείς που μπορεί κάποιος να ανατρέξει και να βρει πληροφορίες για τη Φλώρινα αλλά και την ευρύτερη περιοχή με στοιχεία τα οποία στο μέλλον θα εμπλουτιστούν περαιτέρω.

Συνεχίζοντας είπε: «αυτό που την κάνει  ιδιαίτερη και ξεχωριστή σε σχέση με τις υπόλοιπες ιστοσελίδες είναι ότι έχει προχωρήσει στη δημιουργία μιας ψηφιακής βιβλιοθήκης με αρχειακό υλικό.  Ένα αρχείο το οποίο η εταιρεία μπόρεσε να αποκτήσει είναι ο τύπος της Φλώρινας, ένα αρχείο το οποίο μας παραχώρησε το εργαστήριο τοπικής ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει όλες της εφημερίδες της Φλώρινας από το 1930 μέχρι και το 1990».

Ο κ. Σολάκης παρουσίασε την ιστοσελίδα, ανέφερε τα χαρακτηριστικά της και έδειξε λεπτομερώς το μενού,  τον τρόπο λειτουργίας της, τον τρόπο εγγραφής σε αυτήν αλλά και τον τρόπο εγγραφής στην ψηφιακή της βιβλιοθήκη.