Παρουσίαση του βιβλίου «Δώσε λύση στο μελίσσι» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας 

Μια εξαιρετική παρουσίαση παιδικού βιβλίου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, από τις εκδόσεις «Διόπτρα» και το βιβλιοπωλείο «Η γωνιά» σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Ιωάννα Λέκκα.

Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο «Δώσε λύση στο μελίσσι» της συγγραφέως Μαρίνας Γιώτη.

Το νέο βιβλίο της κ. Γιώτη αναφέρεται στην κρίση μέσα στο μελίσσι. Τα μελισσάκια κατεβαίνουν σε εκλογές και οι τσακωμοί δίνουν και παίρνουν. Άραγε θα βρουν ο Μίλτος και η Μελίνα τη λύση ή θα αφήσουν να καταστραφεί η κυψέλη;

Η συγγραφέας κ. Γιώτη έτυχε θερμής υποδοχής από την εκπαιδευτικό κ. Λέκκα αλλά και από το σύνολο των μαθητών της στην τάξη του σχολείου, ενώ στη συνέχεια με τον δικό της μοναδικό τρόπο κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον των παιδιών.

Συστήθηκε στους μαθητές και αναφέροντας την ιδιότητά της ρώτησε εάν υπάρχουν ερωτήσεις για μία συγγραφέα. Οι απορίες των μαθητών ήταν πολλές και ιδιαίτερες. «Για ποιο λόγο επιλέξατε να γίνετε συγγραφέας;», «τι σας ενέπνευσε ώστε να γράψετε αυτό το βιβλίο;», «πόσες λέξεις, σειρές, σελίδες πρέπει να έχει ένα βιβλίο;», «πως γίνεται η επιλογή του εξωφύλλου;», «πόσος χρόνος χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η συγγραφή ενός βιβλίου;» και πολλές άλλες.

Αφού απάντησε στα ερωτήματα των μαθητών, η συγγραφέας εξήγησε ότι για το βιβλίο της έψαχνε να βρει μια κοινωνία και επέλεξε τις μέλισσες για την εντυπωσίασαν τα όσα έμαθε γι’ αυτές. Στάθηκε πιο πολύ στην κοινωνική τους οργάνωση καθώς οι μέλισσες τηρούν την ιεράρχηση και ζουν μέσα σε κυψέλες. Αναφέρθηκε στη βασίλισσα, στους κηφήνες και τις εργάτριες αλλά και στις διάφορες και σύνθετες αποστολές τους.

Τα παιδιά άκουσαν προσεκτικά τα όσα είπε και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για τις μέλισσες με την ενεργή συμμετοχή τους.

Η κ. Λέκκα είχε φροντίσει άλλωστε να δημιουργήσει ένα θετικό και σχετικό με το θέμα κλίμα αφού στόλισε την αίθουσα με μελισσοκατασκευές των παιδιών και στο τέλος τους μοίρασε μπισκότα σε σχήμα μέλισσας.