Παρουσίαση βιβλίου “Αν Οδός” της Κωνσταντίνας Βαλερά

Πραγματοποιήθηκε εχθές (02/06/2021)  η παρουσίαση της νέας εικονοποιημένης ποιητικής συλλογής “Αν Οδός” της Κωνσταντίνας Βαλερά́, απ τις εκδόσεις ΝΙΚΑΣ, στο Αίθριο των Μουσών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Κεντρικοί ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν ο Δρ Μάνος Στεφανίδης, συγγραφέας, κριτικός τέχνης και Καθηγητής Ιστορίας Τέχνης του ΕΚΠΑ. και ο Δρ Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής, θεατρολόγος, κριτικός βιβλίου και Καθηγητής Κριτικής Θεάτρου του ΕΚΠΑ.

Ποιήματα απαγγέλθηκαν από τους ηθοποιούς Γιάννη Στάνκογλου και Ιωάννη Αθανασόπουλο, ενώ η όλη εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τους: Γιάννη Γεωργιάδη, σολίστ βιολιού, Εξάρχων Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηνών και Γιάννη Νικολή, Guildhallschoolofmusicanddrama, μέλος Φιλαρμονικής Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικά πρόσωπα των γραμμάτων και τεχνών.

Η έκδοση αποτελεί ένα σύνθετο και ιδιαίτερα πρωτότυπο έργο 20 ποιημάτων με αντίστοιχα 20 έργα ζωγραφικής και video art παραγωγής της Earth View,  πλαισιωμένα με αυθεντική μουσική απ τον συνθέτη Δημήτρη Ευαγγελινό και απαγγελίες καλλιτεχνών από διάφορούς τομείς των τεχνών.

Κάθε ποίημα συνοδεύεται από έναν QRcode, έναν κωδικό που οδηγεί στην ψηφιακή παρουσίασή του με αφήγηση και animation, μέσω βίντεο.

https://bit.ly/2RZyS9C