Πασχαλινές ευχές της Εταιρίας Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ,

Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία όλη η ανθρωπότητα ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά. Η πανδημία και οι αναδυόμενες αδυναμίες του υγειονομικού συστήματος ,  η οικονομική κρίση και η ανασφάλεια που επικρατεί για το παρόν και το μέλλον, το μεταναστευτικό ζήτημα καθώς και οι προσωπικές και οικογενειακές  καθημερινές δυσκολίες μας βάλλουν διαρκώς.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, θεωρούμε ότι το να αρκεστούμε στη διατύπωση μερικών ευχών είναι ουτοπικό και λίγο. Ούτε και να απαιτούμε να αλλάξει κάτι στη ζωή μας, στη ζωή της κοινωνίας μας και στη ζωή του κόσμου όλου όταν εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε κάτι από τον δικό μας χαρακτήρα και τις δικές μας επιθυμίες. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα πρόσφατα μέτρα που αναγκαζόμαστε όλοι να συμμορφωθούμε αλλά σε μια συνολική θεώρηση του εαυτού μας και του κόσμου που μας περιβάλλει.

Ας δούμε λοιπόν αυτήν την περίοδο της κρίσης που βιώνουμε, ως μία ευκαιρία εσωτερικής ανασυγκρότησης και ιεράρχησης των αξιών μας. Ένα ξεκαθάρισμα του νου και της ψυχής και ενός ενδεχόμενου επαναπροσδιορισμού μας απέναντι στα πράγματα. Κι αφού  αναδομήσουμε τον εαυτό μας πνευματικά, ηθικά και ψυχικά, ας στραφούμε στο συνάνθρωπο, ας γίνουμε περισσότερο ανθρωποκεντρικοί, με τον τρόπο που το εκλαμβάνεται ο καθένας από μας και που θέλει να το κάνει πράξη.

Οι μέρες του Πάσχα, τα Άγια Πάθη και η Ανάσταση του Θεανθρώπου ας φέρουν την ανάταση και την αισιοδοξία στη δική μας ψυχή. Η Ε.Μ.Α.Ε.Φ. και τα μέλη της σας εύχονται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

 

ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ                      ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ