«Πρέσπες 2021» Από τις 20 έως τις 23 Αυγούστου οι εκδηλώσεις – Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test η είσοδος

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων “Πρέσπες 2021”, την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021.

Αισιοδοξία για τις φετινές εκδηλώσεις εξέφρασε η Πρόεδρος Χρύσα Μάντση σε σχέση με τις περσινές που ακυρώθηκαν λόγω κορονοϊού, ενώ τόνισε ότι από την πλευρά των διοργανωτών θα γίνουν τα πάντα ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των επισκεπτών αφού θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας.

Ο Αντιπρόεδρος Νίκος Ταμουτσέλης με τη σειρά του δήλωσε ότι «η περσινή δοκιμασία μας έκανε πιο δυνατούς να συνεχίσουμε, θα ενεργοποιηθούν χώροι και το φεστιβάλ δεν θα περιοριστεί σε ένα μέρος».

Στο πλευρό των διοργανωτών αλλά και πρόθυμη να βοηθήσει δήλωσε η κ. Ρήνα Μηλώση.

Συγκινημένος για τα 32 χρόνια των εκδηλώσεων «Πρέσπες» ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Λιάνης. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Οι Πρέσπες πλέον είμαστε μια οικογένεια, δεν είναι ένας θεσμός. Εγώ πολύ πιο εύκολα απεκδύθηκα τον κομματικό μου χιτώνα και την πολιτική απ’ ότι τη στιγμή που θα έρθει η ώρα να πω σταματώ από τις Πρέσπες.  Θα μου είναι πολύ πιο δύσκολο γιατί θεωρώ πιο σπουδαίο αυτό που κάνω εδώ από αυτά που έκανα στην πολιτική. Πριν λίγο μίλησα με την κ. Αθηνά Λινού και την ενημέρωσα για το ότι μεταφέραμε τις εκδηλώσεις νωρίτερα με τον φόβο να μην συμβεί κάτι. Μου απάντησε ότι υπάρχει αυτή η περίπτωση με την μετάλλαξη του ιού. Εγώ προσωπικά θεωρώ ευλογημένο όποιον εμβολιάζεται γιατί σημαίνει ότι αγαπάει τους συνανθρώπους του. Άκουσα ότι η Φλώρινα είναι από τις πρώτες πόλεις με τους λιγότερο εμβολιασμένους. Αύριο θα επισκεφθώ τον Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο για να του ζητήσω να παρέμβει ξανά και να παρέμβουν και οι ιερείς. Δεν θα μπει άνθρωπος σε γήπεδο που πραγματοποιείται εκδήλωση χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν 20 Αυγούστου και στην επίσημη έναρξη θα είναι και η Υπουργός Πολιτισμού κ Μενδώνη. Έχουμε και μια πληροφόρηση ότι ο πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία να βρίσκεται στη Φλώρινα, ίσως εκείνη την περίοδο. Το πρόγραμμά μας είναι φιλόδοξο και ίσως το καλύτερο που θα κάνει ένα επαρχιακό φεστιβάλ”.

Οι  εκδηλώσεις «Πρέσπες 2021» θα διεξαχθούν από τις 20 έως τις 23 Αυγούστου ως εξής:

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Αχίλλειο στις 20 Αυγούστου και αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο θα παρουσιαστεί ένα μονόπρακτο του Στρατή Πασχάλη για την Φλέρυ Νταντωνάκη με τον τίτλο «Με λένε Ελευθερία, με φωνάζουν Φλέρυ» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου και πρωταγωνίστρια την Κάτια Γκουλιώτη. Το δεύτερο μέρος θα είναι ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι με τους Μανώλη Μητσιά, Βασίλη Λέκκα και Ρίτα Αντωνοπούλου.

Η δεύτερη εκδήλωση, πιθανότατα στη Φλώρινα, θα είναι η συναυλία των Πυξ Λαξ με τη συμμετοχή της Φλωρινιώτισσας Έλενας Φερεντίνου.

Η τρίτη εκδήλωση – και αυτή πιθανόν στη Φλώρινα – θα είναι η συναυλία του συγκροτήματος Μέλισσες.

Η τέταρτη εκδήλωση θα είναι η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα.

Σε μία από τις μεγάλες συναυλίες (Πυξ Λαξ ή Νταλάρα) θα υπάρχει εισιτήριο των 10 ευρώ.