Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του Γιάννη Λουκά με τίτλο «ΥΠΟ ΚΛΙΜΑΚΑ»

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 στην  αίθουσα εκθέσεων «Στεφάνου και Βασιλικής Γώγου» της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Αριστοτέλη, τα εγκαίνια της έκθεσης του Γιάννη Λουκά με τίτλο «ΥΠΟ ΚΛΙΜΑΚΑ» που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και πολλοί συμπολίτες μας.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Κώστας Ραπτόπουλος ο οποίος τόνισε ότι: «Είναι μία έκθεση πρωτότυπη που γίνεται πρώτη φορά στο σύλλογο με τέτοια επιτυχία και αποτελεί το χόμπι του συμπολίτη μας Γιάννη Λουκά, με υπομονή, μεράκι και πολλές ώρες δουλειάς, αφοσίωσης και προσοχής. Παρουσιάζει ιστορικές εκκλησίες της Φλώρινας και σπίτια που σηματοδοτούν τη Φλώρινα ακόμα και τα ασκηταριά των Πρεσπών».

Τα συγχαρητήρια και τις ευχές του για τη συνέχιση αυτού του έργου εξέφρασε ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος ενώ ο Δήμαρχος είπε «Έχω εκπλαγεί με την εξαιρετική δουλειά γιατί απαιτεί πολύ λεπτομέρεια, γνώσεις και υπομονή και εύχομαι να συνεχίσεις το έργο σου διότι είναι η αποτύπωση σε πραγματική κλίμακα των κτιρίων που κάποια στιγμή θα καταρρεύσουν στο χρόνο».

Κλείνοντας ο κ. Γιάννης Λουκάς ευχαρίστησε τον κόσμο λέγοντας: «Σας ευχαριστώ όλους για τη σημερινή σας παρουσία. Οφείλω να πω ότι δεν αισθάνομαι καλλιτέχνης γιατί οι κατασκευές είναι ένα χόμπι μου και αυτό θα συνεχίσω να κάνω και τα επόμενα χρόνια. Τα έργα που βλέπετε σήμερα είναι αποτέλεσμα δουλειάς των τελευταίων πέντε χρόνων, οι μακέτες αυτές κατασκευάστηκαν στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου μεταξύ δουλειάς και οικογένειας και  ένα από τα κίνητρά μου είναι η αγάπη μου για την Φλώρινα, την παράδοση και την αρχιτεκτονική της. Η  ικανοποίησή μου κάθε φορά που μία από αυτές τις μακέτες ολοκληρώνεται είναι πολύ μεγάλη».

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018,  ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 19:00-22:00, Κυριακές: 11:00-13:00 και 19:00-22:00.

Αξίζει να την επισκεφτείτε.