Πραγματοποιήθηκε η Διαδικτυακή Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23/5/2020 η Διαδικτυακή Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας(Σ.Ε.Φ.ΔΥ.Μ.).

Στην πρωτοποριακή για τον σύλλογο μας δράση συμμετείχαν περισσότεροι από 600 μαθητές των φροντιστηρίων μελών του Σ.Ε.Φ.ΔΥ.Μ. και της Ο.Ε.Φ.Ε. οι οποίοι, μαζί με τους γονείς τους, ενημερώθηκαν ζωντανά, μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής  από τον  υπεύθυνο της εταιρίας επαγγελματικού προσανατολισμού Your Career (www.yourcareer.gr), κ. Πάνο Σταυρόπουλο.

Στην διαδραστική αυτή ημερίδα αναλύθηκαν διεξοδικά οι προοπτικές που διανοίγονται στο νέο εργασιακό τοπίο, καθώς και οι δεξιότητες που απαιτούνται στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του νέου Ακαδημαϊκού χάρτη. Οι μαθητές των φροντιστηρίων μας, ενημερώθηκαν για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα που κυοφορείται, για τις επιλογές τους στην Γ λυκείου και απαντήθηκαν από τον εισηγητή δεκάδες απορίες.

Η διαδικτυακή αυτή παρουσίαση απευθυνόταν στους μαθητές Α και Β λυκείου. Ήδη έχει προγραμματιστεί ανάλογη ημερίδα για τους μαθητές της Γ λυκείου αμέσως μετά το πέρας των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η μεγάλη συμμετοχή γονέων και μαθητών μας γεμίζει χαρά αλλά και ευθύνη για ανάλογη συνέχεια. Τα νόμιμα φροντιστήρια μέλη του Σ.Ε.Φ.ΔΥ.Μ. και της Ο.Ε.Φ.Ε στέκονται πάντα με υπευθυνότητα δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, προσαρμοζόμενα αποτελεσματικά σε κάθε ιδιαίτερη συνθήκη που διαμορφώνεται.

 

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του Σ.Ε.Φ.ΔΥ.Μ.