Πραγματοποιήθηκε το βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Το σχολείο που ονειρεύομαι»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Φλώρινας σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ Δ. Μακεδονίας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, την Συντονίστρια Έργου Νηπιαγωγών του ΠΕΚΕΣ Δ. Μακεδονίας κα Κωνσταντία Βαϊρινού και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κα Θεοδώρα Βάσιου,  πραγματοποίησε βιωματικό  επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Το σχολείο που ονειρεύομαι» στις 15, 17, 20, 31  Ιανουαρίου 2020 και 3 Φεβρουαρίου 2020.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας με την μέθοδο της Συστημικής Καταξιωτικής Διερεύνησης .

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στo σημαντικό ρόλο της σχέσης   των παιδιών με τους συνομηλίκους τους , που επηρεάζει  μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων τους.

Το παιδί προσκαλείται μέσα από την Καταξιωτική Συστημική Διερεύνηση  να ανακαλύψει τα αποθέματά του – δώρα που έχει πάρει από τους σημαντικούς άλλους, να ονειρευτεί μια φανταστική χώρα  και να δημιουργήσει με την βοήθεια των ενήλικων υποστηρικτών  (γονέων, κηδεμόνων, εκπαιδευτικών, παππούδων , γιαγιάδων…) ένα Σχολείο Χρωμάτων, Ονείρου και Χαράς που θα ανήκει , θα μεγαλώνει και θα σχετίζεται!

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν και θα υλοποιήσουν 20 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας  από τα Νηπιαγωγείο: 3ο Φλώρινας,  Βεύης, 1ο, 2ο Αμμοχωρίου, Κ. Κλεινών, Α. Καλλινίκης, 1ο, 4ο Αμυνταίου, Φιλώτα, Παλαίστρας, Αντιγόνου, Σκλήθρου, Περάσματος, Λόφων, Αχλάδας.

 

Η επ. υπεύθυνη του Κέντρου

Βικτώρια Ζιώγα

Ψυχολόγος- Επ. Σύμβουλος