Ρεσιτάλ πιάνου θα πραγματοποιήσει ο Αντώνης Σελεμίδης

Ρεσιτάλ πιάνου θα πραγματοποιήσει ο Αντώνης Σελεμίδης

 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “ Άνοιξη Μουσικής 2017” που διοργανώνει το Ωδείο Φλώρινας Π.Δ.Μ.

το κοινό της Φλώρινας θα έχει την ευκαιρία να ακούσει έργα των  Beethoven, Σκαλκώτα και Chopin, στο ρεσιτάλ πιάνου του βραβευμένου Φλωρινιώτη πιανίστα Αντώνη Σελεμίδη.

Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στη μικρή αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φλώρινας το Σάββατο 06 Μαΐου 2017 8:00 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη στο κοινό.

 

 

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Ωδείου Φλώρινας

Βασίλης Κίτσος

 

 

Ο Αντώνης Σελεμίδης ξεκίνησε πιάνο σε ηλικία 10 ετών στο Ωδείο της Φλώρινας.

Το 2014 με Καθηγήτρια την Δόμνα Ευνουχίδου απέκτησε   δίπλωμα   πιάνου στο  Ωδείο «Μουσικό Κολέγιο»  Θεσσαλονίκης  με βαθμό Άριστα παμψηφεί , Α΄ Βραβείο και χρυσό μετάλλιο για την εξαιρετική του επίδοση.

Αποφοίτησε με βαθμό Άριστα από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας , στην τάξη ειδίκευσης πιάνου του καθηγητή Ίγκορ Πέτριν. Το πτυχιακό του ρεσιτάλ βαθμολογήθηκε με  Δέκα (10) , άριστα, παμψηφεί.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του έχει βραβευτεί σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς για σόλο πιάνο αλλά και μουσική δωματίου.

Τα ρεσιτάλ του περιλαμβάνουν εμφανίσεις σε σημαντικές αίθουσες, όπως του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης , του Ωδείου Αθηνών , του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών , του καθολικού ναού Église Notre-Dame de l’Assomption στη Γαλλία , κ.α.

Ως σολίστ έχει συμπράξει με την ορχήστρα «Καμεράτα» Αθηνών ,την συμφωνική ορχήστρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και τη συμφωνική ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Από το 2015 αποτελεί μέλος του συνόλου «PIANDAEMONIUM» (6 πιάνα, 12 πιανίστες)

Έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε masterclasses με διακεκριμένους εκτελεστές- παιδαγωγούς του  πιάνου και της μουσικής Δωματίου, μερικοί από τους οποίους είναι οι: Danielle Petralia, Αlan Weiss , Hamish Milne, Vladimir Viardo, Θεόδωρος Τζοβανάκης, Δημήτρης Πάτρας, Νίκος Κυριόσογλου ,Βασίλης Βαρβαρέσος  κ.α .