Σάρωσε η θεατρική παράσταση «ΓΟΒΑ ΠΑΡΘΕΝΑ» στο Αμύνταιο

Με διπλή επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/09 στο πνευματικό κέντρο Αμυνταίου, η θεατρική παράσταση «ΓΟΒΑ ΠΑΡΘΕΝΑ» του Δημήτρη Πιπερίδη, μια πρωτοβουλία της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων.

 

Ούτε ο πιο αισιόδοξος θα μπορούσε να διανοηθεί, ότι μια θεατρική παράσταση στο Αμύνταιο, θα μπορούσε να σημειώσει τόσο μεγάλη προσέλευση κόσμου. Το έργο «ΓΟΒΑ ΠΑΡΘΕΝΑ», γραμμένο στην ποντιακή διάλεκτο με πρωταγωνιστές τους Αλέξη Παρχαρίδη και Τάκη Βαμβακίδη, κατέκλυσε δύο φορές την ίδια μέρα την αίθουσα και μοίρασε άφθονες στιγμές γέλιου στο φιλοθεάμον κοινό, το οποίο με τη σειρά του ανταπέδωσε με το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα του, όχι μόνο στο τέλος, αλλά καθ΄ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

 

Η εξαιρετική παράσταση κέρδισε από την αρχή το ενδιαφέρον του κοινού, παρακολουθώντας τη δαιμόνια Πόντια γριά Παρθένα (Αλέξης Παρχαρίδης) και τον γιό της (Τάκης Βαμβακίδης) να παλεύουν για να απαλλάξουν τον οίκο «ευεξίας» που κληρονόμησα στην Αθήνα από το σκοτεινό κύκλωμα της μαστροπείας, μέσα απο ευτράπελες καταστάσεις, με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα του χώρου.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων, Δημήτρης Μιχαηλίδης ευχαρίστησε εκ βάθους καρδιάς το κοινό για την ανταπόκριση του, τους συντελεστές που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με ζήλο και ενθουσιασμό για την επιτυχία της παράστασης και τους ηθοποιούς για τις εξαιρετικές ερμηνείες τους.

 

Πρωταγωνιστές: γριά Παρθένα (Αλέξης Παρχαρίδης),  τον «Μισέλ» (Βαγγέλης Ηλιάδης), την γραμματέα του (Έρρικα Νικολαΐδου), τον «Χάμπο» (Τάκης Βαμβακίδης), την «Σιλβί» (Ίνα–Δέσποινα Τσικοπούλου) και τον δικηγόρο (Γιάννης Ξενιτόπουλος).

 

Φιλική συμμετοχή: Τσιναρίδου Φωτεινή, Γκούγιου Ελένη, Εμμανουηλίδης Δαμιανός και ο βενιαμίν Ευγενιάδης Αλκιβιάδης.

 

Συντελεστές της παράστασης 

Σεναριογράφος: Δημήτρης Πιπερίδης

Σκηνοθεσία: Τάκης Βαμβακίδης

Μουσική: Μπάμπης Κεμανετζίδης

Κοστούμια: Ζωή Μπαλιάκα

Μακιγιάζ: Μελίνα Σαριγιαννίδου