Σε καλό δρόμο τα δύο έργα στη Φλώρινα του νέου κτιρίου της ΣΚΤ και της αναβάθμισης των υπαρχουσών υποδομών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Συνέντευξη τύπου αναφορικά με τις εξελίξεις στις υποδομές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη της Φλώρινας,  παραχώρησαν σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξής ΠΔΜ Βασίλειος Άμπας και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Ιορδανίδης, στον ημιώροφο του διοικητηρίου της Π.Ε. Φλώρινας.

Ο κ. Κιοσές επεσήμανε τα κύρια έργα που είναι σε εξέλιξη και τα οποία σχετίζονται με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο  και είναι:  η Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ Κοζάνης, το νέο κτίριο στην οικοπεδική έκταση του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα και η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Ιορδανίδης ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο είναι ο μεγαλύτερος συντελεστής απορρόφησης ευρωπαϊκών χρημάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ότι αυτό είναι ενδεικτικό της ανάπτυξης που μπορεί να προσφέρει συνολικά στις 5 πόλεις που δραστηριοποιείται και υπάρχουν πανεπιστημιακά τμήματα.

Για την αναβάθμιση της Σχολής Κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών είπε ότι εντάχθηκε στα τέλη Ιουλίου προς χρηματοδότηση και τώρα πλέον έχει εκδοθεί και η οικοδομική άδεια ενώ θα ακολουθήσει η διαγωνιστική διαδικασία.  «Το συγκεκριμένο έργο είναι αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και χρόνια. Οι εγκαταστάσεις πανελλαδικά είναι από τις καλές και ο εξοπλισμός δεν μας λείπει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φροντίσουμε για την αναβάθμισή τους, κυρίως την ενεργειακή, προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου.  Είναι έργο αξίας 10 εκατομμυρίων περίπου, το πρώτο που εντάχθηκε χρονολογικά και προχωρούμε στην υλοποίησή του.

Το νέο κτίριο που αφορά την Σχολή Καλών Τεχνών ο κ. Ιορδανίδης το χαρακτήρισε εμβληματικό έργο για το Πανεπιστήμιο αλλά με πολλά προβλήματα. «Σηματοδοτεί το γεγονός ότι η Σχολή Καλών τεχνών εδράζεται στη Φλώρινα, επενδύουμε στη Σχολή αυτή, είναι μονοτμηματική και το έργο αυτό θα συμβάλλει κατά την άποψή μας στο να πλαισιωθεί το ένα τμήμα που υπάρχει στη Σχολή με ένα ακόμα τμήμα του οποίου η έναρξη λειτουργίας βρίσκεται σε αναστολή».

Το Πανεπιστήμιο είναι ένας ισχυρός αναπτυξιακός πόρος για την Περιφέρεια ανέφερε ο κ. Άμπας. «Εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ύπαρξη του Πανεπιστημίου και αυτό είναι μέσα στις προτεραιότητες της έξυπνης εξειδίκευσης. Η πόλη μας είναι πόλη πολιτισμού. Όλα αυτά προσπαθούμε να τα κρατήσουμε και να τα ενισχύσουμε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό μπορούμε».