Στον  Άγιο Αθανάσιο Ν. Πέλλας τιμήθηκε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος για τα 20 χρόνια της Αρχιεροσύνης του

????????????????????????????????????

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αθανασίου, στον Νέο Άγιο Αθανάσιο του Νομού Πέλλας, όπου πανηγύριζε και ο τοπικός φερώνυμος Ναός, πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό την χοροστασία του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου και την τιμητική παρουσία του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, του Βουλευτή κ. Διονύση Σταμενίτη, του Αστυν. Διευθυντή Ν.Πέλλας κ. Πέτρου Περδικάτση, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππου Γκιούρου, Αντιδημάρχων, τοπικών αρχών και μεγάλου πλήθους κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.

Στην αίθουσα δεξιώσεων του Ναού ακολούθησε σεμνή τελετή όπου τιμήθηκε ο Μητροπολίτης για τα 20 χρόνια διαποίμανσης της Μητροπόλεως Φλωρίνης. Ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Ιωάννης Παπαλαζάρου αναφέρθηκε στην ποιμαντική διαδρομή και την προσφορά του κ. Θεοκλήτου κατά την 20ετία της Αρχιεροσύνης του και ιδιαίτερα στην αγάπη και στο πατρικό ενδιαφέρον του Μητροπολίτη, που δεν παραλείπει να επισκέπτεται και να ευλογεί σχεδόν κάθε χρόνο με τις ευκαιρίες τοπικών εορτών, τόσο τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο με τον ιστορικό και διατηρητέο ως μεταβυζαντινό μνημείο Ναό της Αναλήψεως, όσο και τον Νέο Άγιο Αθανάσιο, με τον φερώνυμο Ναό, τον οικισμό που εγκαινιάσθηκε και ευλογήθηκε από τον αοίδιμο Αυγουστίνο Καντιώτη το 1987 και Πρωτοσύγκελλο τότε τον νυν Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο.

Από τον Ιερέα της τοπικής Ενορίας π. Γεώργιο Νάντση επιδόθηκε στον Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο καλαίσθητη εικόνα του Καλού Ποιμένος, ως δείγμα αγάπης και σεβασμού των ενοριτών του Αγίου Αθανασίου.