Στον Φλωρινιώτη φωτογράφο Ηλία Γεωργιάδη το πρώτο βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού IPA 2020 για το photobook με τίτλο “Over.State”

Το πρώτο βραβείο στη κατηγορία Book/Fine Art του διεθνούς διαγωνισμού IPA(International Photography Awards) για το 2020 απέσπασε ο Φλωρινιώτης φωτογράφος Ηλίας Γεωργιάδης.

Τα International Photography Awards ™ είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός για εικαστικούς-φωτογράφους σε παγκόσμια κλίμακα, με την πολυετή ιστορία του να τον αναδεικνύει σε έναν από τους πιο φιλόδοξους και ολοκληρωμένους διαγωνισμούς στον κόσμο της φωτογραφίας σήμερα. Η αποστολή του IPA είναι να τιμά τα επιτεύγματα των σύγχρονων καλλιτεχνών-φωτογράφων, να ανακαλύπτει και να καλλιεργεί αναδυόμενα ταλέντα καθώς και να προωθεί την εκτίμηση της φωτογραφίας παγκοσμίως.

Η βράβευση αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα των αντίστοιχων διακρίσεων του δημιουργού για το 2019 και 2020 στους διαγωνισμούς: Tokyo International Foto Awards 2019 (Bronze Award), 2020 Moscow Foto Awards (Silver Award) και 2020 Px3 Paris Photography Prize (Silver Award).

Σχετικά με τον Ηλία Γεωργιάδη:

Γεννημένος στην πόλη της Φλώρινας, ο Ηλίας άρχισε να πειραματίζεται με το φωτογραφικό μέσο στην ηλικία των 19 ετών. Μετά από εκτεταμένα ταξίδια το 2011, σταματά τις πανεπιστημιακές σπουδές του και αρχίζει να φωτογραφίζει με εμμονή. Το κύριο ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στη βάση των σύγχρονων κοινωνικών και διαπροσωπικών θεμάτων για την ανθρώπινη φύση. Η πρώτη σειρά του έργου του Ηλία με τίτλο  Over. State -“Μια ποιητική αναπαράσταση της υπαρξιακής αγωνίας και της ανθρώπινης περιπέτειας ενός νέου ατόμου σε ένα κόσμο που αλλάζει”- έχει προβληθεί σε πολυάριθμα διεθνή φεστιβάλ σε Ευρώπη και Ασία, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις κι έχει παρουσιαστεί σε αντίστοιχες on-line και έντυπες δημοσιεύσεις. Το 2019, το Over.State δημοσιεύτηκε ως μονογραφία από τον εκδοτικό οίκο Blow Up Press (Βαρσοβία).  Το 2020, η νέα εργασία του με τίτλο “Vialattea” δημοσιεύτηκε ως μονογραφία από τον εκδοτικό οίκο Origini Edizioni(Ρώμη).

www.iliasgeorgiadis.com