Συγχαρητήρια μηνύματα του Δημάρχου Φλώρινας

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας προς το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε κ. Νικόλαο Κορομπίλη

 

Η εκλογή του κ. Νικόλαου Κορομπίλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τη Φλώρινα, αλλά και τον σύλλογο του «Παγκράτιον».

Είμαι βέβαιος πως ο κ. Κορομπίλης θα συνεχίσει να υπηρετεί πιστά και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλήματος. Άλλωστε, η μέχρι τώρα μακρόχρονη πορεία του στον χώρο, το ήθος και οι αξίες που πρεσβεύει αποτελούν τα καλύτερα διαπιστευτήρια για μια παραγωγική θητεία.

Τον συγχαίρω και του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και ευελπιστώ σε μια στενή και δημιουργική συνεργασία.

…………………………………………………………………………………………………….

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας προς αθλητές και αθλήτριες του ΟΞΙΦ

Υπερήφανους μας έκαναν για άλλη μια φορά οι αθλήτριες και οι αθλητές του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας, κατακτώντας 5 συνολικά μετάλλια (3 ασημένια και 2 χάλκινα) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων.

Ως Δήμαρχος Φλώρινας οφείλω να συγχαρώ ολόθερμα τις αθλήτριες Αφροδίτη Ταρενίδου, Κωνσταντίνα Καράντζα, Φωτεινή Μπίνα και Ραφαέλα Ελευθεράκη και τους αθλητές Άγγελο Ρασπόπτση, Αχιλλέα Μαυρομάτη, Στυλιανό Κάτσινο και Άγγελο Αιβαλιώτη για τις σημαντικές διακρίσεις τους και την κατάκτηση των μεταλλίων.

Οφείλω να συγχαρώ επίσης και όλους τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες του ΟΞΙΦ για τη συμμετοχή και την προσπάθεια τους, ανεξαρτήτως θέσης που κατέλαβαν, καθώς και το προπονητικό team και τη διοίκηση του συλλόγου για τη σωστή καθοδήγηση και στήριξη.

………………………………………………………………………………………………

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την εκλογή του επισκόπου Αργυρουπόλεως κ. Αμβροσίου

Ο Δήμος Φλώρινας χαιρετίζει την εκλογή, από την Ιερά Σύνοδο του σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου, του αξίου τέκνου της Φλώρινας, Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου επισκόπου Αργυρουπόλεως κ. Αμβροσίου, του από τα Βαλτόνερα καταγομένου Γεωργίου Κουτσουρίδη και της, από την Κολχική καταγομένης, Ευθυμίας Σαχινίδου.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Αμβρόσιος, γεννήθηκε, γαλουχήθηκε και ανατράφηκε στην ακριτική μας πόλη, το 1968. Είναι απόφοιτος των εκπαιδευτικών μονάδων της Φλώρινας, στην οποία επέστρεψε  μετά τις πανεπιστημιακές σπουδές του.

Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος και έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη από τον μακαριστό Ποιμενάρχη μας Αυγουστίνο, τα έτη 1991 και 1996 αντίστοιχα και είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης.

Για 25, σχεδόν, χρόνια διακονεί με εξαιρετική επιτυχία, ως αποσπασμένος από την Μητρόπολη Φλωρίνης, τον Ελληνισμό της Διασποράς στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, στην οποία ζουν, εργάζονται, δραστηριοποιούνται και προκόβουν χιλιάδες συνδημότες μας.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος και ομιλεί απταίστως εκτός της Ελληνικής, την Γερμανική και Αγγλική γλώσσα.

Ο Δήμαρχος Φλωρίνης κ. Βασίλειος Γιαννάκης, εκ μέρους των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του λαού του Δήμου, συγχαίρει θερμά τον Θεοφιλέστατο κ. Αμβρόσιο για την εκλογή του και του εύχεται να είναι ΑΞΙΟΣ της νέας πολυυπεύθυνης διακονίας του.

Η χειροτονία του Θεοφιλεστάτου θα τελεστεί στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας, την 2α Ιουλίου.

Βασίλειος Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας