Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη για την εκδημία του μακαριστού μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ

Με ιδιαίτερα αισθήματα θλίψης και έντονης  συγκίνησης, πληροφορήθηκα την κοίμηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ.

Ο μακαριστός υπήρξε ένας δυναμικός μητροπολίτης και αξιόλογο στέλεχος της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας.  Ξεχώριζε για την ιδιαίτερη αγάπη που έτρεφε προς το ποίμνιο του αλλά και για το σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που διετέλεσε στα εικοσιπέντε χρόνια της ποιμαντορίας του, στην ακριτική μητρόπολη Καστοριάς.

Η πολυσχιδής φιλανθρωπική δράση του αγκάλιαζε όλους τους τομείς του κοινωνικού γίγνεσθαι της περιοχής μας. Παράλληλα ήταν αυτός που με ιδιαίτερη σπουδή φρόντισε για την αγιοκατάταξη πολλών τοπικών αγίων.

Η Εκκλησία μας έχασε έναν λαμπρό Ποιμενάρχη του οποίου η προσφορά υπήρξε έντονη στην κοινωνία της μητρόπολης Καστοριάς.

Ως βουλευτής είχα την χαρά και την τιμή να συνεργαστώ μαζί του για θέματα που αφορούσαν την μητρόπολη , κομμάτι της οποίας είναι και αρκετές κοινότητες των  δήμων Αμυνταίου και Πρεσπών.

Για την κοίμηση του μακαριστού ιεράρχη Σεραφείμ εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Ελλάδος, στο χριστεπώνυμο ποίμνιο της μητρόπολης Καστοριάς και στους οικείους του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ

Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ