Συμμετοχή της ΔΙΑΔΥΜΑ σε εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 6Ο χλμ Κοζάνης-Πτολεμαΐδας    Τ.Θ.155   501 00  Κοζάνη

ΤΗΛ.: 24610 45531,33   FAX:  24610 45532 Email: [email protected]

Κοζάνη, 08-06-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΔΙΑΔΥΜΑ την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 συμμετείχε στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022 που διοργάνωσε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης στον Δημοτικό Κήπο.

Σε συνεργασία με το Cluster of Bioeconomy & Environment of Western Macedonia και την Collaborating Centre on Sustainable Consumption and Production – CSCP δημιουργήσαμε υπέροχα παιχνίδια και δράσεις!

Παίξαμε μπάσκετ, το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, jenga με συσκευασίες από γάλα, παιχνίδι με κάρτες μνήμης που περιείχαν περιβαλλοντικές πληροφορίες, bowling, ένα εναλλακτικό eco-φιδάκι που σε κάθε βήμα υπήρχε μια ξεχωριστή πληροφορία για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων, δημιουργήσαμε κατασκευές #origami από χαρτί, ζωγραφίσαμε με μελάνι φτιαγμένο από φυτά (κρεμμύδι, παντζάρι κ.ά.).

Όλα τα παιχνίδια μας είχαν φίλο-περιβαλλοντικό μήνυμα να περάσουν και προέρχονταν από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά!

Παίξαμε … και … μάθαμε ποια υλικά ανακυκλώνονται, επαναχρησιμοποιούνται, κομποστοποιούνται ή πηγαίνουν αναγκαστικά προς ταφή (μη ανακυκλώσιμα προϊόντα).

Ενημερώσαμε τους μικρούς και μεγάλους φίλους που επισκέφθηκαν το περίπτερό μας, δίνοντάς τους οδηγίες ανακύκλωσης και ένα μικρό αναμνηστικό.

Αφήσαμε και την υπόσχεση μας στην Κοζάνη του 2030 για ένα μέλλον με λιγότερα σκουπίδια και μια κλιματικά ουδέτερη πόλη!

Αυτός ο πλανήτης είναι το μόνο μας σπίτι. Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την υγεία της ατμόσφαιρας, τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη.

Και μην ξεχνάτε: είμαστε όλοι μαζί στην κοινή προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος! Μαθαίνουμε – Ευαισθητοποιούμαστε – Συμμετέχουμε