Συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας στο 41ο Διεθνές Συνέδριο Γλωσσολογίας

Το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Φλώρινας συμμετείχε στο 41ο Διεθνές Συνέδριο Γλωσσολογίας που πραγματοποιήθηκε από τις 15 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2019 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με υπεύθυνο τον καθηγητή Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου κ. Σταύρο Καμαρούδη.

Διοργανωτές του Συνεδρίου ήταν το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η Διεθνής Εταιρεία Λειτουργικής Γλωσσολογίας με έδρα το Παρίσι. Στο Συνέδριο συμμετείχαν περίπου 100 γλωσσολόγοι και διδακτικολόγοι από την Ελλάδα  και το εξωτερικό, και κυρίως από γαλλόφωνες χώρες.

Το Λύκειο Ελληνίδων «έδωσε» την παρουσία του τόσο στην έναρξη του Συνεδρίου στο κτίριο του Πανεπιστημίου όσο και στο ξενοδοχείο «LINGOS» κατά τη διάρκεια του δείπνου μετά τις εργασίες του Συνεδρίου με το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του να παρουσιάζει παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς, ως δείγμα της χορευτικής παράδοσης του τόπου μας και της περιοχής μας, προβάλλοντας συγχρόνως τον ελληνικό πολιτισμό, και αφήνοντας τους φιλοξενούμενους συνέδρους εντυπωσιασμένους και ικανοποιημένους, αφού κατέληξαν να συμμετέχουν και οι ίδιοι στους χορούς.

Αξίζει και πρέπει λοιπόν, να ευχαριστήσουμε τον κ. Σταύρο Καμαρούδη για την τιμή που μας έκανε με την πρότασή του να συμμετέχουμε ως Λύκειο Ελληνίδων, με το χορευτικό τμήμα ενηλίκων, στο Διεθνές Συνέδριο Γλώσσολογίας, δείχνοντας έτσι την εκτίμησή του προς τον πιο παλιό ιστορικό σύλλογο της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας και αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την αξία του συλλόγου από την ακαδημαϊκή κοινότητα.