Συμμετοχή του ΟΕΝΕΦ, του EDIC Δυτικής Μακεδονίας και του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας “Πάμε Εθελοντισμό” στο ψηφιακό φεστιβάλ «CONNECTED WE STAND»

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας “ΠΑΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ” συμμετέχουν στη διοργάνωση του 2ου Πανευρωπαϊκού Ψηφιακού Φεστιβάλ που διοργανώνεται από την AMKE IASIS, “Connected We Stand”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, ως Community Partners.

Σκοπός του Ψηφιακού Φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα αλληλεγγύης και ενεργής συμμετοχής των νέων, η προαγωγή του αθλητισμού, η αλλαγή νοοτροπίας μέσα από απλές καθημερινές πράξεις και η ένωση των ανθρώπων ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου και ηλικίας.

Φέτος, δεδομένων των συνθηκών, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά, φιλοξενώντας 15.000 Χριστουγεννιάτικες δράσεις εθελοντισμού, προερχόμενες από όλη την Ευρώπη, για έναν μήνα, από το διάστημα 15-30 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, οι εθελοντές του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας «Πάμε Εθελοντισμό» θα διοργανώσουν την εθελοντική δράση τους με τίτλο: «Click Away στην Αλληλεγγύη», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Connected We Stand”. Η δράση υποστήριξης θα αφορά τη συλλογή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και παιχνιδιών με έμφαση τα παιδιά του Δήμου Φλώρινας.

Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση και πρόληψη της διασποράς για την πανδημία COVID-19, οι εθελοντές μας θα βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία του Δήμου Φλώρινας, με κινητή μονάδα (βανάκι), συγκεντρώνοντας τα είδη που θα προσφέρουν οι συμπολίτες μας. Η εν λόγω δράση θα διεξαχθεί για τέσσερις ημέρες, από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 21Δεκεμβρίου 2020, τις εξής ώρες και στα εξής σημεία:

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

11:00 – 14:00, Πλατεία Γ. Μόδη

17:00 – 19:00, Πλατεία Ηρώων

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

11:00 – 14:00, Πλατεία Γ. Μόδη

17:00 – 19:00, Πλατεία Ηρώων

 

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

11:00 – 14:00, Πλατεία Γ. Μόδη

17:00 – 19:00, Πλατεία Μ. Αλεξάνδρου (κύκλος)

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

11:00 – 14:00, Πλατεία Γ. Μόδη

17:00 – 19:00, Πλατεία Μ. Αλεξάνδρου (κύκλος)

 

Βασική επιδίωξη της εθελοντικής μας δράσης είναι η ενεργοποίηση των νέων εθελοντών και του ρόλου τους ως μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών, η προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, αλλά και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου γενικότερα και η συνεισφορά προς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη στήριξη και βοήθεια μας.

Σας προσκαλούμε λοιπόν και σας περιμένουμε όλες και όλους σας να στηρίξετε την εθελοντική μας δράση που προάγει και θέτει σε πρώτη γραμμή τη στήριξη προς τους συνανθρώπους μας αλλά και την αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξουμε όλοι μας  στις δύσκολες αυτές μέρες.

**Το Φετινό Φεστιβάλ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Νέων(ΕΘΝΟΑ), του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, των Δήμων Αθηναίων, Νέας Σμύρνης, Νέας Φιλαδέλφειας, Μαρκόπουλου, της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας “Αργώ” και του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.**

 

Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας

Οι Νέοι Μπροστά!