Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Αμερικής και φορέων από όλο τον κόσμο

Οι εμπειρίες από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ελληνικής γλώσσας στην Αμερική, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε την Τετάρτη 10 Ιουνίου η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Αμερικής στην οποία συμμετείχε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τoν Οργανισμό «Ελληνική Παιδεία» Αμερικής και τους άλλους συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολείων, ακαδημαϊκοί φορείς, ευεργέτες και δωρητές της Ελληνικής Παιδείας καθώς και άλλοι φορείς ανά την υφήλιο.

Την εκδήλωσε άνοιξε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, τονίζοντας το ανεκτίμητης αξίας έργο των εκπαιδευτικών στην Αμερική καθώς και τη συμπαράσταση που παρέχει η Ιερά Αρχιεπισκοπή στην υλοποίησή του. Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο Πρύτανης Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, με μήνυμά του δήλωσε την εκτίμηση και το θαυμασμό του, ως Έλληνας και ως ακαδημαϊκός, για το αξιοζήλευτο έργο που προσφέρει η ομοσπονδία στην εκπαίδευση της ελληνικής ομογένειας. «Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται κοντά σας για να συνδράμει κάθε προσπάθεια για τη στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στην Αμερική», ανέφερε στο τέλος του μηνύματός του.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε η Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «ΤΗΜΕΝΟΣ» του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας. Η κ. Γρίβα εξήρε το έργο της Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Στέλλας Κοκόλη και όλων των εκπαιδευτικών φορέων και αναφέρθηκε στα σημεία που το Πανεπιστήμιο μπορεί να σταθεί αρωγός στο έργο των εκπαιδευτικών. Η εμπειρία και οι δυνατότητες που το Ίδρυμα διαθέτει για την ενίσχυση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε δίγλωσσα περιβάλλοντα μάθησης είναι σημαντικές και αναδεικνύουν το ρόλο του ως εκπαιδευτικό ίδρυμα στην ανάδειξη της Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού.