Ανάλυση των εκδηλώσεων «πολιτιστικός χειμώνας 2018» του Δήμου Φλώρινας

Συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις «πολιτιστικός χειμώνας 2018» παραχώρησαν σήμερα, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας Όλγα Μούσιου – Μυλωνά, Χρήστος Μπαρδάκας, Νίκος Δούμτσης και η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.  Γιώτα Γαϊγάνη – Τίτα, στο Δημαρχείο Φλώρινας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η  Όλγα Μούσιου – Μυλωνά «Η σημερινή συνέντευξη αφορά τη διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων για τις φωτιές, η οποία αποτελεί την κεντρική εκδήλωση του Δήμου μας»

Από την πλευρά της η Γιώτα Γαϊγάνη – Τίτα η οποία ευχήθηκε υγεία και ευτυχία σε όλους τονίζοντας ότι «σκοπός του Δήμου  με αυτές τις εκδηλώσεις, είναι να αλλάξουμε λίγο την ατμόσφαιρα και να την κάνουμε πιο γιορτινή και αισιόδοξη για όλους εμάς τους μεγάλους, τους μικρούς αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας. Προσκαλώ όλους τους συμπολίτες μας να βάλουν τη θετική τους διάθεση και το χαμόγελό τους, για να περάσουμε όμορφα. Είμαι σίγουρη ότι η επόμενη χρονιά θα είναι πιο δημιουργική και πιο γόνιμη και σίγουρα θα έρθουν πολύ καλύτερες ημέρες».

Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες απηύθυνε ο Νίκος Δούμτσης,  για τη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στην έναρξη των φετινών εκδηλώσεων.

Τέλος ο Χρήστος Μπαρδάκας,  ανέλυσε το πρόγραμμα αλλά και τον σκοπό των εκδηλώσεων. «Οι φετινές εκδηλώσεις είναι συνέχεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού με κάποιες αλλαγές τις οποίες αποδέχτηκαν θερμά οι συνδημότες μας όταν είχαμε λόγο να μην κινηθούμε στο ίδιο πλαίσιο. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί με τη συναυλία της Τάμτα και το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, το οποίο φέτος είναι εντυπωσιακό.  Οι εκδηλώσεις θα έχουν το ύφος των προηγούμενων χρόνων με κάποιες καινούργιες πινελιές».

Αναφέρθηκε επίσης στη λειτουργία του ξύλινου χωριού με τη συμμετοχή πολλών Πολιτιστικών Συλλόγων και εκθετών και στο «τρενάκι της φωτιάς».

Ενδεικτικά θα πραγματοποιηθούν: Γιορτή σοκολάτας, πολυθέαμα, παρουσιάσεις παραμυθιών, δράσεις από τις Σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, ευχές στον Άγιο Βασίλη, παρουσίαση μουσικής και χορού από Ρώσικο συγκρότημα, βράσιμο τσίπουρου σε καζάνια, γουρουνοχαρά και παρουσίαση τραγουδιών από τη χορωδία του Αγίου Γεωργίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες ώστε να μπορούν οι πολίτες να ενημερωθούν λεπτομερώς για όλες τις δράσεις των εκδηλώσεων.

Ακολουθεί το βίντεο της συνέντευξης αλλά και το βίντεο με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων: