Συνεχίζονται οι ενημερωτικές συναντήσεις των υπευθύνων του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας με εκπαιδευτικούς και μαθητές σχολικών μονάδων

Τη Δευτέρα 11-4-22 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση για θέματα εθελοντισμού με το εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Φλώρινας, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κας Φανής Οψειρέτη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δράσεις, οι στόχοι και τα οφέλη του εθελοντισμού για τον τόπο και για τον ίδιο τον εθελοντή.

Την Τρίτη 13-4-22, με πρωτοβουλία του διευθυντή κου Καπουλίτσα Αθανάσιου, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Καλλινίκης ενημερώθηκαν και συζήτησαν για το πνεύμα και τη χρησιμότητα του εθελοντισμού στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έδωσαν τις δικές τους πρωτότυπες ιδέες για μελλοντικές εθελοντικές δράσεις, που μπορούν να λάβουν χώρα στο χώρο του σχολείου ή σε άλλους χώρους της κοινότητας Καλλινίκης.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις των υπευθύνων του Γραφείου Εθελοντισμού θα συνεχιστούν και όπου είναι δυνατόν θα συνοδεύονται κι από δράσεις, αφού υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον τόσο για ενημερωτικές συναντήσεις όσο και για εθελοντικές δραστηριότητες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους υπευθύνους των σχολικών μονάδων για το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν, τόσο για παρόμοιες συναντήσεις όσο και για την ενεργή συμμετοχή τους σε εθελοντικές δράσεις.

Διαρκής στόχος της δημοτικής αρχής αποτελεί η ενδυνάμωση του εθελοντικού κινήματος στον τόπο μας.

Ο ενεργός και συμμέτοχος πολίτης, ο πολίτης που ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο, μπορεί και πρέπει να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μέσω και του εθελοντισμού το όραμα για την προστασία του περιβάλλοντος και έναν καλύτερο Δήμο γίνεται πιο εύκολα πράξη.

Με σταθερά βήματα, με σωστό προγραμματισμό και πρώτιστα με την φιλότιμη και απαραίτητη συμμετοχή των πολιτών της Φλώρινας, θα τα καταφέρουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

#Πάμε_ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ