Συνεχίζονται οι επιτυχίες του Παιδικού Τμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας!!

Η β’ φάση της Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής ολοκληρώθηκε φέρνοντας δύο ακόμη βραβεία στο Παιδικό Τμήμα του Εικαστικού Εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας! Ανάμεσα στους 24 διακριθέντες, που ξεχώρισαν μεταξύ χιλιάδων υποψηφίων απ’ όλην την Ελλάδα, την Κύπρο και τα ελληνικά σχολεία της ομογένειας, ο Αντώνης Καραβασίλογλου και ο Πέτρος Τασόπουλος, εξέπληξαν την επιτροπή με την ωριμότητα του ταλέντου τους και την τεχνική τους.

Δεν ήταν οι μόνες διακρίσεις, αφού δύο μήνες πριν, στο πλαίσιο του πανελλήνιου αυτού διαγωνισμού, που τελείται από την Παιδική Πινακοθήκη της Ελλάδος,  υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, διακρίθηκαν οι Ελισάβετ Δούμτση, Ερμιόνη Παπούλια και Φλώρα Κουτσιπέτρου. Τα έργα τους έχουν σταλεί ήδη, για να συμμετέχουν σε έκθεση του διοργανώνει η Παιδική Πινακοθήκη της Ελλάδας σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, το Φθινόπωρο του 2019, στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το 2020.

Οι 50, συνολικά, διακριθέντες, της α’ και της β’ φάσης της Παιδικής Ολυμπιάδας Ζωγραφικής  θα βραβευτούν σε μια λαμπερή τελετή που θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου 2019 στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα εκτεθούν και τα έργα των βραβευθέντων.

Το Παιδικό Τμήμα του Εικαστικού Εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού, που λειτουργεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας, έχει ξεκινήσει τις εγγραφές για το έτος 2019-2020, καλώντας τους μικρούς μας φίλους σε νέες εικαστικές εξερευνήσεις και συμμετοχές σε διαγωνισμούς και δρώμενα σε πανελλήνιο επίπεδο. Διδάσκουσα είναι η κυρία Δήμητρα Ξενάκη, βραβευμένη εικαστικός, αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Π.Δ.Μ. Πληροφορίες για το τμήμα και τις εγγραφές στο τηλ. 6972388090.

 

Από το Δ.Σ της Λ.Π.Φ