Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων: Να προετοιμάσουμε μαζική, δυναμική απάντηση με Πανεργατική Απεργία παντού

Με οργή βλέπουμε τις τελευταίες μέρες την τακτική της κυβέρνησης να εκμεταλλεύεται τις συνθήκες της πανδημίας για να περάσει κάποια από τα πιο αντιδραστικά αντεργατικά νομοσχέδια των τελευταίων δεκαετιών. Αντί να πάρει μέτρα για την υγεία του λαού, αντί να θωρακίσει το σύστημα υγείας, να αυξήσει τις ΜΕΘ, να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές κοιτάζει να περάσει από το παράθυρο μέτρα που μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω. 10ωρη δουλειά , μισθός 200 ευρώ, με αύξηση των υπερωριών σμπαράλιασμα του σταθερού εργάσιμου χρόνου.  Όλα αυτά ταυτόχρονα με το χτύπημα στην συνδικαλιστική δράση και οργάνωση για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Θέλουν να καταργήσουν τις γενικές συνελεύσεις και να φακελώσουν τους εργαζόμενους που συνδικαλίζονται, να τρομοκρατήσουν όσους συνεχίζουν να αντιστέκονται. Να καταργήσουν το δικαίωμα της απεργίας , να ποινικοποιήσουν την περιφρούρησή της , να στραγγαλίσουν οικονομικά τα σωματεία και τα συνδικάτα.

Η πανδημία ως ευκαιρία για την κυβέρνηση που το επόμενο διάστημα είναι έτοιμη αρπάξει τα λαϊκά σπίτια με τον πτωχευτικό νόμο που  βάζει χέρι μέχρι και στο εισόδημα των οφειλετών. Μια ώρα πριν το γενικό lockdown και ενώ έχουν περάσει το νόμο που βάζει τις διαδηλώσεις σε γύψο , ετοιμάζουν να πάρουν μέτρα πραγματική ταφόπλακα  στα δικαιώματά μας.

Το σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο ανοιχτό ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας την Τετάρτη στις 18:00.

Να προετοιμάσουμε μαζική, δυναμική απάντηση με Πανεργατική Απεργία παντού.

Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν Φλώρινας