Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών και αρχειακών τεκμηρίων «Μνήμες Μικρασίας στη Φλώρινα»

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών και αρχειακών τεκμηρίων «Μνήμες Μικρασίας στη Φλώρινα», πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24 Αυγούστου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Την έκθεση διοργανώνουν ο Σύλλογος Κιουταχειωτών – Μικρασιατών Φλώρινας «Ο Άγιος Μηνάς», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας – Π.Ε. Φλώρινας και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, στο πλαίσιο των δράσεων και εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα (1922-2022).

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Στέγης Φιλοτέχνων Φλώρινας Ανδρέας Τσώκας και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου και την πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Μαίρη Δανιηλίδου.

Η έκθεση περιλαμβάνει επιλογές από το αρχειακό υλικό του Συλλόγου Μικρασιατών Φλώρινας, φωτογραφίες μελών του συλλόγου και τεκμήρια ιστορίας, ως μαρτυρίες από την παρουσία των μικρασιατών προσφύγων και την καθημερινότητα τους στη Φλώρινα, την περίοδο 1922-1950.

Η τεκμηρίωση και η επιστημονική επιμέλεια είναι της Βοσκοπούλου Χρυσούλας, Δρ. αρχιτέκτων.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό Τρίτη – Σάββατο 18.00-21.00 και Κυριακή 11.00-13.00.