Την Πρέσπα επισκέφτηκε το «Famm Trip» από την Κύπρο

Την Πρέσπα επισκέφτηκε το «Famm Trip» από την Κύπρο, που αποτελείτο, από εκπροσώπους Τουριστικών, Γραφείων και Μ.Μ.Ε., με επικεφαλής το Τηλεοπτικό συνεργείο του ΡΙΚ, όπως και εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Την Πρέσπα επισκέφτηκε την Κυριακή 03 Οκτωβρίου, το «Famm Trip» από την Κύπρο, που αποτελείτο, από εκπροσώπους Τουριστικών, Γραφείων και Μ.Μ.Ε., με επικεφαλής το Τηλεοπτικό συνεργείο του ΡΙΚ, όπως και εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, την οργάνωση της αποστολής είχε αναλάβει η Π.Ε. Φλώρινας.

Τους εκλεκτούς επισκέπτες, υποδέχθηκε ο κ. Στράτος Βασιλόπουλος, Πρόεδρος της «Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών», με ένα «Welcome Drink» που προσέφερε το Ξενοδοχειακό Συγκρότημα «Prespa Resort / Villa PLATYthea».  Τα τσίπουρα, και οι μεζέδες στους οποίους κυριαρχούσαν, οι τοπικές νοστιμιές,  (Πιπεριές, Φασόλια κτλ), εξαφάνισαν την κούραση του πολύωρου ταξιδιού τους δημιουργώντας ένα εξαιρετικά φιλικό και ευχάριστο κλίμα .

Ο οικοδεσπότης, τους ενημέρωσε, για την Πρέσπα, ως ένα ιδανικό τουριστικό προορισμό και για τις τέσσερες εποχές του χρόνου. Για το Εθνικό Πάρκο των Πρεσπών, την μακραίωνη ιστορία τα του Τόπου, το πολιτισμό και τα αξιοθέατα!  Παρά το ασφυκτικό πρόγραμμά, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον Εθνικό Πάρκο των Πρεσπών στην Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου, κατέληξαν στους Ψαράδες, όπου όσοι αψήφησαν τον αέρα και τα κύματα, επισκέφτηκαν τα ασκηταριά και τις βραχογραφίες.

Το πρόγραμμα, έκλεισε με τα μοναδικά τοπικά εδέσματα που προσέφερε στους φιλοξενούμενους η ταβέρνα «Συντροφιά» όπως και την «βαρκάδα».

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι φιλοξενούμενοι κατέλυσαν στο «The Lynx Mountain resort» στην Φλώρινα που τους φιλοξένησε!

Στα πλαίσια των επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β) και του δείπνου εργασίας που ακολούθησε, υπήρξε ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το «Τουριστικό Προϊόν» της Πρέσπας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε. Φλώρινας, διανεμήθηκαν τα ενημερωτικά φυλλάδια της «Ένωσης».

Τέλος, ο πρόεδρος της «Ένωσης» κ. Στράτος Βασιλόπουλος μαζί με κ. Ελένη Γυρίκη, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού -Τουρισμού Αμυνταίου, συνόδευσαν τους εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής Κύπρου σε εθιμοτυπική επίσκεψή στον Μητροπολίτη Φλώρινας κ. Θεόκλητο, υποβάλλοντας τα σέβη τους!

Για την

« Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών»

Ο πρόεδρος,

Στράτος Βασιλόπουλος