Τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στην Π.Ε. Φλώρινας

Με τη δέουσα λαμπρότητα και πρέπουσα επισημότητα, εορτάστηκε  την Κυριακή 13 Οκτ. 2019 στην πόλη της Φλώρινας, η Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ι.Μ.Ν.  Αγίου Παντελεήμωνος Φλώρινας. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά τον Μακεδονικό Αγώνα στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.

Στο ιστορικό της ημέρας αναφέρθηκε ο εκπαιδευτικός Β/βαθμιας εκπαίδευσης κ. Ραπτόπουλος Μιχαήλ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση  ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, από την φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Φλώρινας.

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας, κ. Κιοσές, μετέβη στην Τοπική Κοινότητα Πετρών του Δήμου Αμυνταίου, όπου παρευρέθηκε στην εκδήλωση αποκαλυπτηρίων του μνημείου «ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩ», που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Εκθετηρίου Μακεδονικών Αγώνων (πρώην Δημοτικό Σχολείο Πετρών).

Με αφορμή την ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Κιοσές δήλωσε:

«Σήμερα αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στη μνήμη όλων εκείνων των ηρώων, που με μπροστάρη την ηγετική φυσιογνωμία του Παύλου Μελά, έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση και την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ο αγώνας των Μακεδονομάχων, ένας αγώνας όχι μόνο ένοπλος αλλά και πνευματικός,θα πρέπει να καταστεί οδηγός που θα φωτίζει τον δρόμο των επόμενων γενεών».