Τιμή στον ήρωα του 1821 Ναύαρχο Κωνσταντίνο Κανάρη

Τα Τμήματα Β1’ και Στ2’ του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης», με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών των τμημάτων, κ. Μαρίας Σφέτκου και κ. Όλγας Μούσιου Μυλωνά, ολοκληρώνοντας τα Σχέδια Εργασίας των τάξεών τους για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τίμησαν τον αγαπημένο ήρωα των μαθητών, Ναύαρχο Κωνσταντίνο Κανάρη τον Μπουρλοτιέρη, την Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, με επίσκεψη στο Μνημείο-προτομή του ήρωα αγωνιστή, που υπάρχει στον περίβολο του Διοικητηρίου Φλώρινας, όπου έγινε κατάθεση στεφάνου και απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες.

Το γλυπτό μνημείο αποτελεί δωρεά του Πολεμικού Ναυτικού προς τον Δήμο της Φλώρινας, με αφορμή τον εορτασμό της «Ναυτικής Εβδομάδας» στη Φλώρινα από 28 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου 1998. Η προτομή κατασκευάστηκε στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας με δαπάνη του Ναυτικού και είναι η μοναδική προτομή ήρωα του 1821 στην πόλη μας.

Τη σεμνή υπαίθρια εκδήλωση, που έγινε με όλα τα μέτρα των συνθηκών της πανδημίας, τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Γεώργιος Λυγούρας, ο οποίος μίλησε στους μαθητές για τη σημασία της τιμής στους ήρωες προγόνους μας και επιβράβευσε την πρωτοβουλία τους. Στην κατάθεση στεφάνου παραβρέθηκε και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Φλώρινας, κ. Θωμάς Τσούλης. Φωτογραφίες από την εκδήλωση περιλαμβάνεται στο σχετικό βίντεο: https://youtu.be/oEymN-Wfeu0.

Η  Διευθύντρια του Σχολείου
Ευγενία Γάκη