Τιμητική εκδήλωση “141 χρόνια ελεύθερη Θεσσαλία”

141 χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε που οι πρόγονοί μας έγραψαν μια νέα σελίδα δόξας και έκαναν πραγματικότητα τη λευτεριά. Τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών και στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, η Πανθεσσαλική Στέγη Αττικής διοργάνωσε εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε Πανηγυρική Δοξολογία και Αρτοκλασία στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα παρουσία Θεσσαλικών Συλλόγων και επίσημων προσκεκλημένων. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης Δρ Στέφανος Κούτρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παυλίνα Καρασιώτου, η Βουλευτής του Σύριζα κ. Χαρά Καφαντάρη, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής συνομοσπονδίας κ. Μάκης Κιάμος, τον Πανηγυρικό εκφώνησε ο Ιστορικός Ιατρικής Δρ Δημήτρης Καραμπερόπουλος .

Ακολούθησε πομπή Τιμητικού Παραδοσιακού Αγήματος με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και τον Σύλλογο Θεσσαλών & φίλων Ν. Φλώρινας να ηγείται της πομπής έξι άλλων Θεσσαλικών Συλλόγων, επίσημων προσκεκλημένων και πλήθους κόσμου, που ξεκίνησε από τον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης, κατευθύνθηκε κατά μήκος του Εθνικού Κήπου, καταλήγοντας στο Σύνταγμα.

Στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης. Ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τους προσκεκλημένους και κ. Αγαθή Οικονόμου, Πρόεδρο του Συλλόγου Θεσσαλών & φίλων Ν. Φλώρινας.

Ακολούθησε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, αναγνώστηκαν περιληπτικά τα βιογραφικά των συμμετεχόντων συλλόγων και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί Θεσσαλίας με πρώτο “Να σέρνει το χορό” τον Σύλλογο Θεσσαλών & φίλων Ν. Φλώρινας.

Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί τα μέλη της αποστολής και συγχαίρει θερμά τη χορευτική μας ομάδα και τον χοροδιδάσκαλό μας κ. Χρήστο Κλεισιάρη για την εξαίρετη εμφάνιση.

Ο Σύλλογος και η χορευτική ομάδα ευχαριστούμε θερμά το ΔΣ της Πανθεσσαλικής Στέγης για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και συγχαίρουμε τον Πρόεδρο και τα μέλη για την άψογη διοργάνωση.

Τιμή και δόξα στους αγωνιστές!!

Πάντα Ελεύθεροι!!

Με τιμή για το ΔΣ

Η Πρόεδρος

Αγαθή Οικονόμου