Το Λύκειο Ελληνίδων στη γιορτή του Αγίου Φανουρίου

 Το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας παραβρέθηκε στο εσπερινό που τελέστηκε προς τιμή του Αγίου Φανουρίου την παραμονή της γιορτής του Αγίου. Συμμετείχε στην περιφορά της εικόνας και χόρεψε με τη χορευτική του ομάδα στον προαύλιο χώρο του ναού μετά το πέρας του αγιασμού των φανουρόπιτων, που κάθε χρόνο πολλές νοικοκυρές ετοιμάζουν και προσφέρουν στο κοινό.
Καθοριστικός υπήρξε ο ρόλος του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας στην κατασκευή του ναού του Αγίου Φανουρίου στην πόλη μας.
Ο μικρός ναός του Αγίου Φανουρίου βρίσκεται κοντά στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο δρόμο προς το ΦΟΟΦ. Αξίζει να αναφερθούν κάποια στοιχεία για την ιστορία αυτού του ναού, που σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει.
Με πρωτοβουλία και ενέργειες του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας κτίστηκε αυτός ο μικρός αλλά πανέμορφος ναός τα έτη 1963-1964, όταν Πρόεδρος του Λυκείου ήταν η αείμνηστη κα Ματσούκα. Υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την γραφειοκρατική παρακολούθησή του έργου ήταν ο γνωστός ζωγράφος της Φλώρινας κος Βαγγέλης Ταμουτσέλης, ο οποίος εκείνα τα χρόνια εργαζόταν στην ΤΥΔΚ (Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων ).
Την κατασκευή του ναού ανάλαβαν ο Νικόλαος Ταμουτσέλης ( πατέρας του γνωστού ζωγράφου) και ο Βασίλης Μπούτουλας, άριστοι τεχνίτες- οικοδόμοι από τη Δροσοπηγή.
Δυστυχώς για αρκετά χρόνια ο ναός δε λειτούργησε Όμως τα τελευταία χρόνια κάθε Τρίτη, με τη φροντίδα και την αγάπη του πατρός Αναστασίου, τελείται η Θεία λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου και ευλογούνται οι φανουρόπιτες και προσφέρονται στο κοινό.
Το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας θα είναι πάντα αρωγός στην προσπάθεια συντήρησης και λειτουργίας του ιερού ναού.