Το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας παρέδωσε το υλικό που συγκέντρωσε για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Παραδόθηκε από την Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας κα Χριστίνα Γκόλνα το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου 2022, το μεγάλο σε όγκο και αξία ανθρωπιστικό φορτίο ειδών πρώτης ανάγκης, που συγκέντρωσε ο Σύλλογος, με την άμεση, γενναιόδωρη και συγκινητική προσφορά των πολιτών και φορέων της Φλώρινας, στον Δ/ντή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης κο Χρήστο Τριαντάρη, παρουσία του πολιτικά υπεύθυνου Δημοτικού Συμβούλου κο Βασίλη Μωυσίδη.

Θετικές οι εντυπώσεις και θερμά τα ευχαριστώ που εκφράστηκαν τόσο από το Δήμο Θεσσαλονίκης, όσο και από τους εθελοντές -εργαζόμενους του Ουκρανικού προξενείου, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τον όγκο των προσφερόμενων ειδών, από την άριστη και μεθοδευμένη οργάνωση της αποστολής των ειδών ανά κατηγορία αλλά και από τον μεγάλο αριθμό των συσκευασιών (240 κιβώτια).

Η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων, ερωτώμενη από δημοσιογραφική Ουκρανική ομάδα, αναφέρθηκε στο ιστορικό και στην σκοπιμότητα ανάληψης αυτής της τόσο σπουδαίας και σημαντικής πρωτοβουλίας, η οποία κατέδειξε την ακριτική περιοχή της Φλώρινας, ως μια περιοχή με έντονα φιλάνθρωπα αισθήματα προς κάθε λαό που υποφέρει.

Τα ευχαριστήρια και τα συγχαρητήρια για την συγκέντρωση,οργάνωση, μεταφορά και παράδοση του ανθρωπιστικού υλικού, εκφράστηκαν στην Πρόεδρο κα Χριστίνα Γκόλνα και από τον ίδιο το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος ευχήθηκε να υπάρξουν και άλλες συνεργασίες στο μέλλον.

Ευχή όλων μας είναι να να σταματήσει η αιματοχυσία και να κυριαρχήσει η Ειρήνη ώστε να μη χρειαστεί να υπάρξουν άλλες τέτοιες αποστολές ανθρωπιστικού υλικού ,

Από το ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας