Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας στο πλευρό ευάλωτων πολιτών και οικογενειών

Το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνεχίζει και στη δύσκολη αυτή περίοδο την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη. Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν χάρη στην κινητοποίηση των πολυάριθμων φίλων του, συνεχίζουν να διανέμονται τακτικά, από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας, με παράλληλη τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας τόσο για τους ωφελούμενους όσο και για τα συνεργεία διανομών.

Σε αυτές τις προσφορές ήρθαν να προστεθούν πρόσφατα οι σημαντικές ποσότητες ειδών που στάλθηκαν από τη Διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού ενόψει του Πάσχα, για να παράσχουν ανακούφιση σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, καθώς και υγειονομικό υλικό για τη θωράκιση των Εθελοντών που διενεργούν τις διανομές πόρτα-πόρτα, αλλά παρέχουν και διαφορετικές εξυπηρετήσεις.

Πέραν των διανομών, η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Τμήματος συντονίζει και όλες τις ενέργειες που γίνονται για την κάλυψη πολλαπλών αναγκών, όπως: επικοινωνίες με θεράποντες γιατρούς ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας, συνταγογραφήσεις, προμήθειες και διανομές φαρμάκων κατ’ οίκον, διενέργεια αναγκαίων νοσηλειών που δεν μπορούν να αναβληθούν, συνεννοήσεις και συνεργασίες με υπηρεσίες του Δήμου Φλώρινας για κάποια ειδικά περιστατικά, βοήθεια ηλικιωμένων για τη χρήση μηχανημάτων ΑΤΜ, πληρωμές λογαριασμών, συνεχείς επικοινωνίες με μοναχικά πρόσωπα για ψυχολογική στήριξη. Ακόμη λήφθηκε ειδική μέριμνα για την παραγγελία γιορτινών γευμάτων σε εστιατόρια που έκαναν διανομές την ημέρα της Αναστάσεως, προκειμένου οι μοναχικοί μας ωφελούμενοι να περάσουν όσο γίνεται πιο εορταστικά το Πάσχα, νιώθοντας τη ζεστασιά του ΕΕΣ στα σπίτια τους.

Ευχαριστούμε θερμά, τόσο τη Διοίκηση για τις αποστολές υλικού, όσο και τους εθελοντές και τις εθελόντριές μας που με την αναγκαία σύνεση και υπευθυνότητα συνεχίζουν να προσφέρουν σε τόσο αντίξοες συνθήκες, δίνοντας καθημερινά λύσεις σε αδιέξοδα.