Το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών ‘’ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ’’ στο ΄΄Σαραρίμ΄΄ στο παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ χορών στην Καλαμαριά

Το φεστιβάλ που έχει ενταχθεί στο Πανόραμα των σημαντικών παγκόσμιων γεγονότων για το χορό (CID Panorama-Important events in Dance) από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (Conseil International de la Danse – CID – International Dance Council) της UNESCO, φιλοξένησε πολιτιστικούς συλλόγους από την Πάτρα την Φλώρινα μέχρι και την Ξάνθη.

Η Ελλάδα αντάμωσε στην Καλαμαριά, στα πλαίσια του Σαραρίμ. Το  περιδιάβασμα στους χορούς, τα έθιμα, τα δρώμενα του τόπου μας, μέσα από το λόγο και την κίνηση των παιδιών, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου με 800 χορευτές και τους θεατές να έχουν ξεπεράσει τις 2000 με την υπόσχεση για ένα νέο Σαραρίμ το 2021 από τον Χορευτικό Όμιλος Καλαμαριάς Βορεάδες.

Το παιδικό και Εφηβικό τμήμα των ΄΄Λυγκηστών΄΄ συμμετείχε στην απογευματινή ενότητα του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου όπου ξεσήκωσε τους θεατές με τους τοπικούς χορούς της Φλώρινας και της Πρέσπας.

Ευχαριστούμε τα παιδιά των ΄΄Λυγκηστών΄΄ που μας έχουν κάνει υπερήφανους με το επίπεδο τους, τους δασκάλους μας  που με την επιμονή και την υπομονή τους έχουν  καταφέρει τόσα πολλά τα τελευταία  χρόνια με τις παιδικές και εφηβικές ομάδες του συλλόγου. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που μας εμπιστεύονται και μας ακολουθούν σε κάθε εκδήλωση.                                                                                                                                               Τέλος, ευχαριστούμε πολύ τους μικρούς συγχορευτές των υπόλοιπων 8 ομάδων της ενότητας  που μας τίμησαν με τη ψήφο τους και έδωσαν στην ομάδα μας την 1η θέση καθώς και την οργανωτική επιτροπή τους ΄΄Σαραρίμ΄΄ που μας επέλεξαν μέσα από 251 ομάδες για να συμμετέχουμε αλλά και για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία τους.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Γιάννης  Κωνσταντίνου