Το Σωματείο Εμπορικών – Ιδιωτικών υπαλλήλων στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη 22 Απρίλη

Με αιτήματα αιχμής, αιτήματα που έφερε επιτακτικά στο προσκήνιο η πανδημία του κορονοϊού, συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δικαιώματα μας, την προστασία της υγείας μας, των οικογενειών μας και του λαού μας. Συντονίζουμε τον αγώνα μας για να γίνει πιο μαζικός, στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης στις δημόσιες μονάδες υγείας, μαζί με άλλα σωματεία σε όλη τη χώρα, για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας για μια καλύτερη ζωή, σύμφωνα με τα επιτεύγματα της επιστήμης και τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.

Απαιτούμε και διεκδικούμε :

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Άμεση ενίσχυση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στη δημόσια Υγεία και στα νοσοκομεία που την τελευταία δεκαετία έχει μειωθεί πάνω από 1δις και φέτος σε συνθήκες αυξημένων αναγκών κατά 576 εκατ. επιπλέον.
  • Μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς αλλά και τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Δεν πρέπει να ανεχόμαστε να θυσιάζουμε τα δικαιώματά μας και την προστασία της Υγείας μας για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων!

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας χρειάζεται να ΣΤΟΧΕΥΕΙ στη πολιτική που αξιοποιεί τη πανδημία για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Να ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΕΙ την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθεί τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, την προσωρινή και φτηνή εργασία προς όφελος των συμφερόντων των λίγων , πολιτική που υλοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση. Να ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ με την αντίληψη ότι η Υγεία αποτελεί «κόστος» και «έξοδο» και την πολιτική που την αντιμετωπίζει ως «ατομική» υπόθεση και εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους που αντιλαμβάνονται ότι κάτι πρέπει να γίνει, να δυναμώσουν τον αγώνα

Συμμετέχουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη 22 Απρίλη με συμβολική κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου Φλώρινας στις 11.30