Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και το “LoCo Bus” στον Αετό Φλώρινας

Την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021, στις 18.30 το “LoCo Bus” βρέθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στον Αετό Φλώρινας. Η ομάδα που συνόδευσε το LoCo Bus, αποτελούνταν από έμπειρα στελέχη όπως τον Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας Δρ. Κωνσταντίνο Στεργίου, τον Πρόεδρο του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας κ. Κώστα Φιλιππίδη, παιδαγωγούς, youth workers και εθελοντές της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης Φλώρινας και του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας.

Ειδικότερα, το “Local Cooperation Bus – LoCo Bus” είναι ένα διαδραστικό βανάκι που επισκέπτεται περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με πληροφοριακό υλικό για τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά την ενημερωτική εξόρμηση, υλοποιήθηκαν διαδραστικά εργαστήρια και παιχνίδια, ενημερωτικά κουίζ, παζλ για τους επισκέπτες και διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά από 6 έως 18 ετών. Περισσότερα από 30 παιδιά είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον κόσμο των καινοτόμων δράσεων.

Το “LoCo Bus” επιδιώκει να δώσει τη δυνατότητα σε κατοίκους κυρίως αγροτικών περιοχών και ειδικότερα σε νέες και νέους, να ενημερωθούν για την Ευρωπαϊκή Ένωση,  τα έργα, τις δράσεις και τις πολιτικές της, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους υποστηρίζεται η νεολαία. Βασικός σκοπός των δραστηριοτήτων ήταν η ενημέρωση για τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωριμία με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σημαίες τους, τα δικαιώματα και τον ρόλο των Ευρωπαίων πολιτών, τις ευκαιρίες κινητικότητας μέσω των προγραμμάτων Erasmus+ και για το πώς οι νέοι και οι νέες μπορούν να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους.

Ειδικότερα, η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του σχεδίου “LOcal COoperation Bus – LoCo Bus” το οποίο αποτελεί έργο Αλληλεγγύης της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης Φλώρινας – Ε.ΚΑΤ.Ο., που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.).

Με το πέρας της συνάντησης, μοιράστηκαν δώρα και διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό και εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να έχουν την ευκαιρία τα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους, να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους θεσμούς και τις αξίες της.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της δράσης στον Αετό Φλώρινας, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, προς αποφυγή του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.