Τραγούδι Ευαισθητοποίησης για τα Ελληνικά Βουνά με τίτλο “Άκου”

Μουσικοί της Νάουσας ενώνουν τις δυνάμεις τους και γίνονται φωνή για το βουνό μας, το Βέρμιο, αλλά κι όλα τα βουνά της Ελλάδας κι όχι μόνο, ολάκερης της φύσης! Θέλουμε μέσα από αυτό το τραγούδι να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα, αφυπνίζοντας κι ευαισθητοποιώντας παράλληλα με τον κόσμο. Δεν μπορεί η συνεχής επίκληση της κλιματικής αλλαγής/κρίσης να απειλήσει τη φύση μας, με ανεπανόρθωτες επεμβάσεις και βλάβες, έχοντας τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που υποβάλλονται πως προσδοκούμε. Είμαστε υπέρ των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, την προϋπόθεση όμως ότι είναι όντως αποδοτικές και ωφέλιμες και δεν έχουν καταστροφικές κριτικές στα οικοσυστήματα και τη φύση. Δε γίνεται να θυσιάζουμε το περιβάλλον για να σώσουμε το περιβάλλον! Για την ακρίβεια δεν γίνεται να σώσουμε το περιβάλλον. Οι περισσότερες ενέργειες που γίνονται προς αυτόν τον σκοπό και ανθρωποκεντρικές, για να σωθεί ο άνθρωπος και όχι η φύση. Η φύση ξέρει τον τρόπο της, θα αναγεννηθεί όπως έχει κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα και θα είναι μια χαρά και χωρίς εμάς. Ο άνθρωπος είναι που θα χαθεί. Οι περισσότερες ενέργειες λοιπόν για τη «σωτηρία» της φύσης ξεκινάει πάνω σε λάθος βάσεις, με λάθος κριτήρια. Ξεκινάει με γνώμονα τον φόβο κι όχι την πραγματική αγάπη για τον εαυτό, τη φύση, την ανθρωπότητα! Καθώς ξεκινήσουμε λοιπόν από τον εαυτό μας, κοιτώντας βαθιά μέσα μας, ανοίγοντας την καρδιά μας και ακούγοντας την εσωτερική καθοδήγηση για να κάνουμε πάντα το καλό και το δίκαιο. Καθότι όλοι είμαστε ένα, όλα είναι ένα! Είναι κάτι που στο βάθος το γνωρίζουμε, αλλά το έχουμε ξεχάσει. Ας το ενθυμηθούμε λοιπόν! 🔸Επίσημος ιστότοπος | θα αναγεννηθεί όπως το έχει κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα και θα είναι μια χαρά και χωρίς εμάς. Ο άνθρωπος είναι που θα χαθεί. Οι περισσότερες ενέργειες λοιπόν για τη «σωτηρία» της φύσης ξεκινάει πάνω σε λάθος βάσεις, με λάθος κριτήρια. Ξεκινάει με γνώμονα τον φόβο κι όχι την πραγματική αγάπη για τον εαυτό, τη φύση, την ανθρωπότητα! Καθώς ξεκινήσουμε λοιπόν από τον εαυτό μας, κοιτώντας βαθιά μέσα μας, ανοίγοντας την καρδιά μας και ακούγοντας την εσωτερική καθοδήγηση για να κάνουμε πάντα το καλό και το δίκαιο. Καθότι όλοι είμαστε ένα, όλα είναι ένα! Είναι κάτι που στο βάθος το γνωρίζουμε, αλλά το έχουμε ξεχάσει. Ας το ενθυμηθούμε λοιπόν! 🔸Επίσημος ιστότοπος | θα αναγεννηθεί όπως το έχει κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα και θα είναι μια χαρά και χωρίς εμάς. Ο άνθρωπος είναι που θα χαθεί. Οι περισσότερες ενέργειες λοιπόν για τη «σωτηρία» της φύσης ξεκινάει πάνω σε λάθος βάσεις, με λάθος κριτήρια. Ξεκινάει με γνώμονα τον φόβο κι όχι την πραγματική αγάπη για τον εαυτό, τη φύση, την ανθρωπότητα! Καθώς ξεκινήσουμε λοιπόν από τον εαυτό μας, κοιτώντας βαθιά μέσα μας, ανοίγοντας την καρδιά μας και ακούγοντας την εσωτερική καθοδήγηση για να κάνουμε πάντα το καλό και το δίκαιο. Καθότι όλοι είμαστε ένα, όλα είναι ένα! Είναι κάτι που στο βάθος το γνωρίζουμε, αλλά το έχουμε ξεχάσει. Ας το ενθυμηθούμε λοιπόν!
Οι περισσότερες ενέργειες λοιπόν για τη «σωτηρία» της φύσης ξεκινάει πάνω σε λάθος βάσεις, με λάθος κριτήρια. Ξεκινάει με γνώμονα τον φόβο κι όχι την πραγματική αγάπη για τον εαυτό, τη φύση, την ανθρωπότητα! Καθώς ξεκινήσουμε λοιπόν από τον εαυτό μας, κοιτώντας βαθιά μέσα μας, ανοίγοντας την καρδιά μας και ακούγοντας την εσωτερική καθοδήγηση για να κάνουμε πάντα το καλό και το δίκαιο. Καθότι όλοι είμαστε ένα, όλα είναι ένα! Είναι κάτι που στο βάθος το γνωρίζουμε, αλλά το έχουμε ξεχάσει. Ας το ενθυμηθούμε λοιπόν! 
Καθότι όλοι είμαστε ένα, όλα είναι ένα! Είναι κάτι που στο βάθος το γνωρίζουμε, αλλά το έχουμε ξεχάσει. Ας το ενθυμηθούμε λοιπόν!
Φωτογραφικές Αναζητήσεις – Νίκος Μπιλιούρης & Μαρία Σταυριανίδου 🎭Συμμετέχουν τα παιδιά: Κατερίνα Κ. Αστέριος Τ. Δημήτρης Τ. Στέλλα Π. Αντώνης Μ. Γεωργία Τ. Θωμαή Τ. Ελένη Τ. Χρήστος Τ. Κάτια Τ. 🎭Συμμετέχουν οι γονείς/ενήλικες: Γρηγόρης Κ. Ευτέρπη Π. Ζήσης Π. Αναστάσης Τ. Άννα Μ. Νίκος Μ. Μαρία Σ. Στίχοι: Άκου τη γη που ψιθυρίζει Άκου τον αγέρα που θροΐζει Άκου το νερό που κελαρύζει Άκου τα πουλιά που κελαηδούν Άκου τα ρυάκια που κυλούν Άκου τα μπουνά που αντιχούν Για πληγές σου μιλούν Σε εκλιπαρούν Αν σωπάσεις, θα χαθούν Σου φωνάζουν όλοι Άκου είμαστε όλοι. είναι μια Άνοιξ’ την καρδιά σου και θυμήσου Άνοιξε τα μάτια της ψυχής σου και θυμήσου Όλοι είμαστε ένα Όλα είναι ένα Άκου την καρδιά σου που διψά Νιώσε τη ψυχή σου που πονά Άκου τη φωνή που σου μιλάς Δώσε όσα σου ‘